Mai multe mame au salvat 227 de copii din subsolurile clădirilor bombardate de armata rusă. Acestea s-au furișat în pădure, chiar dacă erau pline de trupe rusești, apoi s-au cățărat pe clădiri.

Citeste si: Secretarul general NATO: Înțeleg frustrarea președintelui Zelenskyi dar războiul nu trebuie să depășească granițele Ucrainei

O femeie a povestit pentru presa britanică cum a condus, deși ploua cu rachete.

O mare parte din copiii salvați sunt orfani, ai căror părinți au murit în bombardamentele din Donbas din ultimii opt ani. Femeile povestesc cum primeam mesaje și desene din partea copiilor salvați.

227 de copii au fost salvați de un grup de mame

Grupul de mame a salvat 116 copii din Harkov și 70 din Irpin, la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.

„Nu avem timp să-i ținem în brațe și să-i liniștim, îi strângem în mașină cât mai mulți posibil, apoi conducem evitând rezervoarele, timp de două zile, până suntem în siguranță.”, spune Oksana, un membru al grupului.

Citeste si: Gestul la care a recurs o femeie din Polonia pentru a le arăta ruşilor imaginile șocante ale războiului din Ucraina: ,,Am decis să acționez rapid"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Fiecare trebuie să facă partea lui în acest război, fiecare ucrainean pare să fie implicat și știm că acești copii au nevoie de noi. Putem conduce, avem contacte și cunoaștem străzile, așa că de ce nu o femeie? Bărbații se luptă să ne apere țara și noi la fel.”, adaugă Ksenia, o altă membră a acestuia.

Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși

„De îndată ce a început războiul, le-am spus prietenilor mei: Uitați totul, uitați lucrurile pe care le vom pierde în război, copiii sunt viitorul Ucrainei. Ei sunt cel mai important lucru aici. Sunt comoara Ucrainei. Ei trebuie să fie salvați”, a mai spus Ksenia.

Alyona povestește cum a fost procesul de salvare

Alyona lucrează pentru o companie din Kiev și povestește cum a fost procesul de salvare, împreună cu colega ei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Alyona a fost într-un subsol de șase zile cu acești copii, patru dintre ei, ghemuiți și spunându-mi la telefon: „Aud împușcături, tancurile sunt sus.” Mi-am folosit contactele din poliție și serviciile secrete, prietenii mei personali, pentru a mă ajuta să-i planific ruta de evadare de acolo."

Citeste si: Doi părinți din Scoția au avut parte de un șoc când s-au întors din vacanță. Fiul lor fugise în Ucraina, să lupte: ”Este greu”

"Am verificat fiecare colț și fiecare stradă să văd unde se aflau tancurile rusești și unde erau rutele sigure. Am așezat hărțile în fața mea. I-am spus: „Ascultă-mă, te voi scoate. Fă cum îți spun și vino pe ruta pe care ți-o spun. Adu copiii cu tine. Vei supraviețui și ei la fel.” Ea îmi spunea „dar tancurile sunt în calea noastră, blochează drumul. I-am promis că voi găsi o rută sigură. Îi era foarte teamă că împușcăturile vor începe imediat ce părăsesc subsolul.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si