Un grup de mame au salvat 227 de copii din subsolurile bombardate
Un grup de mame și-au riscat viața și au salvat 227 de copii ucraineni din subsolurile bombardate de tancurile rusești.
Mai multe mame au salvat 227 de copii din subsolurile clădirilor bombardate de armata rusă. Acestea s-au furișat în pădure, chiar dacă erau pline de trupe rusești, apoi s-au cățărat pe clădiri.
O femeie a povestit pentru presa britanică cum a condus, deși ploua cu rachete.
Grupul de mame a salvat 116 copii din Harkov și 70 din Irpin, la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.
„Nu avem timp să-i ținem în brațe și să-i liniștim, îi strângem în mașină cât mai mulți posibil, apoi conducem evitând rezervoarele, timp de două zile, până suntem în siguranță.”, spune Oksana, un membru al grupului.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Fiecare trebuie să facă partea lui în acest război, fiecare ucrainean pare să fie implicat și știm că acești copii au nevoie de noi. Putem conduce, avem contacte și cunoaștem străzile, așa că de ce nu o femeie? Bărbații se luptă să ne apere țara și noi la fel.”,
adaugă Ksenia, o altă membră a acestuia.Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși
„De îndată ce a început războiul, le-am spus prietenilor mei: Uitați totul, uitați lucrurile pe care le vom pierde în război, copiii sunt viitorul Ucrainei. Ei sunt cel mai important lucru aici. Sunt comoara Ucrainei. Ei trebuie să fie salvați”, a mai spus Ksenia.
Alyona lucrează pentru o companie din Kiev și povestește cum a fost procesul de salvare, împreună cu colega ei.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Alyona a fost într-un subsol de șase zile cu acești copii, patru dintre ei, ghemuiți și spunându-mi la telefon: „Aud împușcături, tancurile sunt sus.” Mi-am folosit contactele din poliție și serviciile secrete, prietenii mei personali, pentru a mă ajuta să-i planific ruta de evadare de acolo."
"Am verificat fiecare colț și fiecare stradă să văd unde se aflau tancurile rusești și unde erau rutele sigure. Am așezat hărțile în fața mea. I-am spus: „Ascultă-mă, te voi scoate. Fă cum îți spun și vino pe ruta pe care ți-o spun. Adu copiii cu tine. Vei supraviețui și ei la fel.” Ea îmi spunea „dar tancurile sunt în calea noastră, blochează drumul. I-am promis că voi găsi o rută sigură. Îi era foarte teamă că împușcăturile vor începe imediat ce părăsesc subsolul.”