Odată cu ultimele cinci arestări efectuate, polițiștii din cadrul Poliției Financiare din Cremona și Novara au închis cercul maxi-operațiunii care a culminat în luna noiembrie a anului trecut și care a permis destructurarea unei asociații infracționale conduse de români, menită să favorizeze veniturile de cetățenie către persoane lipsite de cerințele stabilite de lege. Sarcinile și funcțiile din cadrul asociației criminale au fost bine definite și conturate. În această operațiune, promotorii aveau ca scop să facă rost de documentele și numele compatrioților români care nici măcar nu au pus piciorul în Italia.

Aceste documente au fost apoi predate, prin persoane de încredere, proprietarilor și angajaților centrelor de asistență fiscală și patronatelor conforme care au întocmit și completat documentația falsă care susține cererea. În total, au fost efectuate 29 de arestări. 

Citeste si: Poliția face cercetări după ce doi medici s-au luat la bătaie în Spitalul de Pediatrie Piteşti

Ultimii care au ajuns în rețeaua militară financiară Cremona, la conducerea căreia se afla colonelul Cesare Maragoni și colegii săi din Novara, la dispoziția judecătorului de instrucție al tribunalului din Milano Teresa De Pascale, au fost doi egipteni cu vârstele de 32 și 37 de ani cu domiciliul în Milano, un tânăr în vârstă de 36 de ani din Milano, un român în vârstă de 22 de ani care locuiește în Crema cu antecedente de fraudă și un român în vârstă de 23 de ani care locuiește în Cremona cu antecedente de primire de bunuri furate, bătăi, violențe private și furt calificat, infracțiuni comise chiar de când era minor.

Prejudiciul adus trezoreriei are o valoare de peste 21,5 milioane de euro

Conform rechizitoriului, cei cinci proaspăt arestați, în perioada aprilie 2020 – noiembrie 2021,  „au prezentat 208 cereri pentru venituri de cetățenie și 311 pentru venituri de urgență românilor care nu au reședința în Italia. Suma primită ilegal de falșii beneficiari este în jur de 700.000 de euro. Doi dintre egiptenii arestați erau proprietarii Caf, cărora cei doi români le-au procurat documentația pentru a obține, în mod ilicit, contribuțiile prevăzute ale celor două măsuri de sprijin”.

Citeste si: Un bărbat din Timișoara a fost prins cu 7,5 kilograme de cannabis. Cum a motivat faptul că a început să vândă droguri

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Întreaga grupare, în puțin peste un an de funcționare, a produs un prejudiciu trezoreriei de peste 21,5 milioane de euro, prin depunerea a peste 10.000 de cereri pentru venituri de cetățenie fără cerințele indicate de lege.

Un grup de români din Italia a făcut o escrocherie cu venitul de cetățenie. Prejudiciu este de peste 21,5 milioane de euro: „Pericol social extrem”

Citeste si: O nouă scădere a cazurilor COVID în România

Potrivit investigațiilor, după cum a precizat judecătorul de instrucție,  „reiese trasabilitatea deplină și sigură a suspecților, a multiplelor și repetate escrocherii privind obținerea necorespunzătoare a veniturilor cetățeniei și a veniturilor de urgență în favoarea unui număr mare de subiecți români. Rezultatul operațiunilor de percheziție și sechestru, analiza documentației pe hârtie și electronice și analiza criminalistică a datelor extrapolate de pe telefoanele mobile confiscate, coroborează pe deplin ipoteza de anchetă și față de cei mai recent suspecți, care au acționat după un modus operandi similar și coincide perfect cu cea constatată față de ceilalți destinatari ai măsurilor asigurătorii deja aplicate”.

Magistrat italian: „Pericol social extrem”

Pentru judecătorul de caz,  „pericolul social extrem, demonstrat prin natura infracțiunilor săvârșite, prin natura sistematică și continuitatea comportamentului ilicit desfășurat, este dovedit în mod incontestabil. Metodele de conduită consolidate și repetate relevă o înclinație deosebită la comiterea unei infracțiuni și un total dispreț față de instituții”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Incendiu uriaș la o fabrică de cauciucuri din Dej

Cercetările au permis să se constate că activitățile ilegale au continuat pe o perioadă începând din anul 2020 și în curs de dezvoltare pe parcursul anului 2021.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre valul de scumpiri din România: „Singurul vinovat pentru crizele din prezent este Vladimir Putin”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si