Un incendiu de vegetație a izbucnit lângă Ferma Dacilor. Flăcările s-au extins rapid pe o suprafață de 8 hectare
Sâmbătă după-amiază, un incendiu de vegetație a pornit în apropierea Fermei Dacilor.
În apropierea Fermei Dacilor, un incendiu de vegetație a izbucnit în această după-amiază. O coloană de fum a putut fi văzută deasupra pensiunii care a fost cuprinsă de flăcări în a doua zi de Crăciun.
La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Nu se știe dacă terenul aparține de Ferma Dacilor. Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, care a stat în jur de 20 de minute în zona producerii incendiului.
În acest caz, pompierii din echipajul SMURD susțin faptul că au ajuns la Ferma Dacilor în scopul asigurării zonei, deoarece vântul bate cu putere. În acest caz, ar putea fi distruse probe din anchetă. Acolo, flăcările nu au cuprins zona, potrivit Antena3.ro .
Evenimentul tragic a avut loc în a doua zi de Crăciun. O pensiune din Gura Vadului, ,,Ferma Dacilor'', s-a făcut scrum marți dimineața. Șapte persoane au decedat, iar alta este căutată.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În momentul în care a izbucnit incendiul, în pensiune erau 26 de persoane, care participau la o petrecere. 18 dintre acestea au reușit să se evacueze în timp util. Se pare că aceasta nu avea autorizație de incendiu, potrivit Digi24.ro.
Declarația a fost făcută vineri, la sediul Ministerului de Interne.
"Cu toții știm ce s-a întâmplat și, din nefericire, pierderea a 8 vieți care a avut loc în urma incendiului.
Dacă acest lucru putea fi prevenit sau minimizat. Clar avem indicii că unele aspecte nu au funcționat așa cum ar fi trebuit în ceea ce privește prevenirea, dar și din partea administratorului, pentru că nu putem avea un inspector de prevenire la fiecare ușă la fiecare minut.
Din informațiile noastre, centrala de alarmare pentru fum și incendiu nu era funcțională, deci clar, dacă centrala funcționa, poate nu eram aici, dar totuși trebuie să spunem că în 2019, în cadrul unui control, acest amplasament putea să fie închis, având baza legală pentru închidere.
Vreau să subliniez că partea de prevenire la nivelul situației de urgență este una dintre cele mai importante.
Am observat o scădere a numărului de persoane specializate, între 2013-2023 de la 1017 am ajuns la 443 de inspectori de prevenire.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Anul trecut au fost efectuate 40.000 de controale.
Dacă în trecut puteam spune că nu avem legi, acum putem spune că avem legi de îmbunătățit, dar în 2015 s-au adoptat anumite prevederi legale care ne permit să acționăm în situații limită și ne permiteau să acționăm aici" , a spus Raed Arafat, potrivit Antena3.ro.