Un bărbat din Bihor a fost aspru sancționat pentru un gest de cruzime față de mai mulți pui de câine. Individul a încercat să scape de ei abandonându-i. Acesta i-a aruncat pur și simplu, fără să se gândească o secundă ce se va întâmpla cu micuții care abia veniseră pe lume, așa cum au constatat salvatorii.

Omul a pus puii într-o plasă și i-a aruncat direct din mașină.

Plasa cu animale a fost găsită de proprietarul unei locuințe din localitatea Paleu.

pui caine, politia animalelor, amenda record, bihor

Suma pe care trebuie să o achite individul nu este deloc mică

[Sursa foto: Facebook]

Nu a durat prea mult până când oamenii legii au identificat mașina individului care a aruncat cățeii. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani din aceeași localitate. Salvatorii au găsit-o și pe mama puilor în curtea omului, iar oamenii legii au constatat că născuse de puțin timp.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cățeii au fost preluați de polițiști și plasați într-un adăpost de profil.(...) Oamenii legii au identificat autoturismul și persoana care a abandonat câinii. Mama puilor abandonați, un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație”, scrie  ebihoreanul.ro.

Citește și: VIDEO- O pisicuță a devenit celebră pe internet! Mama Miți s-a dus singură la veterinar să nască

Bărbatul nu a scăpat nepedepsit pentru cruzimea pe care le-a arătat-o puilor de câine. Acesta a fost amendat cu 12 mii de lei pentru că a aruncat animalele și cu încă 5000 de lei pentru că nu a sterilizat-o la timp pe mama acestora.

Este important de precizat faptul că, potrivit legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea regulii se pedepsește prin amendă.

Sancțiunea începe de la 5000 de lei și poate ajunge până la 10 mii de lei.

Citește și: Bărbat din Capitală, spulberat de o motocicletă atunci când își plimba câinele. Omul și patrupedul au pierit pe loc

pui caine, politia animalelor, amenda record, bihor

Bărbatul a fost tras la răspundere.

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si