Un membru al echipajului unui avion al companiei Swiss care a plecat de la Bucureşti şi a trebuit să aterizeze de urgenţă la Graz, în 23 decembrie, a murit luni, în urma rănilor suferite, potrivit unui comunicat al companiei.
"Swiss deplânge pierderea unui membru al echipajului de cabină”, care a murit în spitalul din Graz, Austria, a anunţat compania aeriană elveţiană, citată de News.ro.
De ce a murit însoţitorul de zbor din cursa Bucureşti- Zurich
Însoțitorul de zbor avion al companiei Swiss Airlines a murit luni, 30 decembrie, la o săptămână de la incident și în urma rănilor suferite, potrivit unui comunicat al companiei.
„Din respect pentru familie, nu vom furniza nicio informaţie detaliată despre angajatul nostru sau despre cauza decesului său”, a adăugat aceasta.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: România este în topul CNN Travel, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Țara noastră este descrisă ca „un dar”- antena3.ro
Citeste si: Noua eră care a început odată cu intrarea în 2025. Toți copiii care se nasc începând din acest an sunt vizați- stirileprotv.ro
Echipajul acestui Airbus A220-300, care zbura între Bucureşti şi Zurich cu 74 de pasageri la bord, a decis să efectueze o aterizare de urgenţă la Graz şi să evacueze aeronava „în urma unor probleme la motor şi a detectării de fum în cabină şi în cockpit”, potrivit Swiss.
După aterizare, un membru al echipajului de cabină a fost transportat la un spital din Graz şi plasat la terapie intensivă.
12 pasageri au primit îngrijiri medicale
Un alt membru al echipajului de cabină a fost, de asemenea, transportat la spital, iar doisprezece pasageri au primit tratament.
"Vom face tot posibilul, în colaborare cu autorităţile competente, pentru a determina cauzele accidentului.
Avem multe întrebări şi vrem să primim răspunsuri”, se adaugă în declaraţia Swiss, o filială a companiei aeriene germane Lufthansa.
Swiss a declarat că investighează nu numai componentele mecanice ale aeronavei, cum ar fi motorul, ci şi utilizarea echipamentului de protecţie respiratorie (PBE) pentru echipajul de cabină.