Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Vă arătăm câţi bani se cheltuie, pentru acest adăpost, dar şi cum reacţionează autorităţile, când sunt chemate în ajutor.  Inspectorii DSV sunt aici. Tinem mortis sa aflam punctul lor de vedere. Sunt medici si ar trebui sa stie totul despre aceasta activitate. Asa ca mergem impreuna in hala metalica unde sunt inchisi cainii

-V-a dat voie? Aveti voie sa filmati? Da! Va rog frumos! Da, da, avem! Aveti voie sa filmati? Cum sa nu avem? Aveti voie? Normal, logic! Aratati-ne aprobarea de la domnul director. Nu exista aprobare, exista legi. E, cum nu exista aprobare. Exista lege peste toate aprobarile posibile. Legea, spuneti legea, care e legea. Sa o spunem noi? Da! Dar, voi nu o stiti? Nu o stim!

GUVERNUL ROMÂNIEI HOTĂRÂREA nr.1059/2013
ART 6. Alin 5.
(5) Vizitatorii au dreptul să fotografieze şi să filmeze câinii din adăposturile publice (In caz ca aceasta prevedere nu este respectata amenda este de la 2.000
lei la 5.000 lei)

Acum ca am lamurit exact cum sta treaba, poate si incep sa-si vada de slujba pentru care sunt platiti.

-Nu-mi aratati nimic! Va arat si eu ceva sa va intreb! Ma duc si constat eu! Dar, va rog duceti-va si faceti constatarea! Nu vreau sa stati supa mine, da? Dar asta e treaba mea, ma priveste pe mine, va rog faceti-va treaba! Hai, Tudorele, dup ace domnii isi filmeaza ce au de facut, venim si facem controlul.
Nu, nu! Trebuie sa fie transparent, doamna! Trebuie sa fie transparent, nu aveti nimic de ascuns. Filmati ca este totul transparent. Va rog sa filmati. Haideti sa ne ajutati. Filmati acolo! O sa primiti raspunsul la nota pe care o facem… Dar de ce nu va faceti treaba acum. Tudorele nu mai discutam mai mult de atat. de ce nu va faceti treaba acum? Raspundeti-mi si mie la intrebarea asta! Dar de ce nu ne spuneti neconformitatile constatate? Dar nu le constatati dumneavoastra? Nu e datoria dumneavoastra sa le constatati? Dar noi nu constatam, noi doar sesizam… Pai, spuneti-i! Dar de ce nu puteti doamna? Ce va fac eu? Eu nu va fac nimic. Faceti-va treaba. Noi am venit sa vedem daca e transparenta treaba aici la Tulcea la DSV! Este extreme de transparenta. Ni se inchide usa in nas. Hai deti domnule, dumneavoastra. Sunteti medic veterinar? Da! Haideti dumneavoastra ,atunci daca doamne nu vrea. Nu, nici dumneavoastra nu vreti!…S-au inchis! Bai nene, lasati usile  astea ca nu va mananca nimeni. Nu aveti voie sa filmati, va rog eu frumos...


Pare o joaca de-a soarecele si pisica. Insa rabdarea noastra este mult mai mare decat si-au inchipuit acesti domni. Asa ca insistam si ne intoarcem din nou in adapost. De data aceasta in prezenta jandarmilor.

-Se uita toti oamenii din Tulcea si din toata Romania si se intreaba ce fac oamenii astia cu banii nostri, de ce sunt platiti? Si dumneavoastra spuneti: Nu va raspundem! Uitati! O sa primiti raspuns la adresa pe care o facem noi.
Suntem aici doamna, fizic! Ce raspuns? Nu, nu! Primiti raspunsul nostru in scris. Si mai mult de atat eu nu mai discut cu dumneavoastra. Daca vreti sa mergeti sa intrebati in alta parte sunteti liber…Unde in alta parte? Unde credeti dumneavoastra de cuviinta! Unde cred eu de cuviinta! Directia sanitar veterinara Tulcea! Veti primi raspunsul nostru… Dar sunteti aici! Dati-ne acum o parere sunteti medic sunteti om aveti suflet uitati-va la animalele astea! Incredibil asa ceva, frate! Incredibil asa ceva!


-Uitati unde se duc banii publici. La cine se duc! Deci, e incredibil asa ceva! Si acum inchide usa, fii atent. O lasam deschisa! Lasati-o domnule! Dumneavoastra sunteti mai amabil, vad… Ia! Asa


Culmea! Jandarmii nu stiu ce sa faca in aceasta situatie.

-Sunt niste inspectori. Uitati, dumnealor! Cei doi sunt de la politia animalelor. Reprezentantii DSV-ului in numele politiei animalelor. Sunt medici veterinari. Da, ei sunt politia animalelor. Va spun sigur…Acest lucru chiar nu il stiu. Va spun sigur, va spun sigur.

In timp ce stam de vorba cu echipa de ordine prezenta la solicitarea 112, inspectorii pleaca pe furis.

Incercam sa-i convingem sa ne raspunda insa nu vor sa deschida geamurile si din nou se pun in miscare.

Ajungem la sediu odata cu masina directiei sanitar veterinare. Din nou atitudinea functionarilor publici devine ostila! Nu pare sa le pese deloc de suferinta bietelor animale.

-De ce ati plecat si nea-ti lasat asa?
-Dar ne spuneti si noua ce ati constatat la adapostul asta public?
-Va dam in scris.
- Nu, trebuie sa ne spuneti acum ca ati fost acolo. Suntem aici!
-Veti primi raspunsul in scris si atata tot


Degeaba ne rugam de domnii inspectori sa ne spuna doua vorbe caci se grabesc tare sa intre pe usa din spate.

-Intrati in institutie prin fata! Haideti la control, doamna. Sunteti platita din banii oamenilor sa faceti controale. Va rog frumos! Mai! Chem imediat 112! Sufera niste animale acolo, nu va e mila? Incredibil! Doamne, Doamne fereste! Hai, prin fata! Hai, ca a zis sa intram prin fata! Hai, repede, poate ne deschide domnul.  Hai pe scari, pe scari… Da doamna, va legati la sireturi. Haideti ca am intrat prin fata in institutie. Acum veniti? Va rog sa iesiti din birou. Va rog sa veniti la control. Va rog frumos sa iesiti din birou. Doamna, va rog sa veniti! Se chinuie niste animale acolo! Iesiti din birou! Chem 112 daca nu iesiti din birou. Chemati doamna 112, acum! Haideti! Chemati-l si pe seful DSV-ului! A, il cheama de la baie! S-a inchis in baie, fii atent!

-De ce va comportati asa? Ce aveti de ascuns oameni buni? Cat sa ne mai rugam de voi? Nu v-ati saturat sa ne inchideti usa in nas? Degeaba am incercam si la alte usi. Au ramas incuiate.  Facem o ultima incercare in speranta ca vom fi ascultati…


-Deci, oameni buni. Vreti sa vedeti ce fac functionarii publici cu banii vostri sip e sanatatea unor biete suflete? Uitati-va! Veniti doamna sa facem ceva cu animalele alea de acolo? Mai, inchide te rog, biroul! Va intreb, veniti sau nu? Sa nu mai stam la usa macar. Va rugam frumos sa ne lasati in pace! Spuneti-mi, veniti sau nu veniti? E, ati vazut ce fac?...

Poate va intrebati si cu cat este platit un functionar public in cadrul acestei institutii! Noi avem raspunsul oficial. 56.028 lei pe an! Asta inseamna 4669 de lei pe luna!

Consideram ca am facut tot posibilul. Mergem inapoi la adapost si solicitam un echipaj de la Politia Locala. Poate macar ei sa faca ceva…Acultati cu atentie!

-Vreau sa va spun asa! Am sunat la 112, am cerut un echipaj de politie, nu a venit ca a venit jandarmeria! Da pai au directionat catre jandarmerie. Jandarmeria ne-a spus: sunati la Politia Locala! Am sunat la Politia Locala si dumneavoastra ne-ati spus sa sunam la Politia Nationala. Politia Nationala ne-a spus: Nu se poate domnule sa nu trimita. Sunati inapoi la politia locala. Deci aici se incalca niste legi!


-Nu apartine de noi centrul respectiv asta incercam sa va zic. Nu apartine de Politia Locala? Nu apartine? Politia Locala nu are centru de stranger a cainilor fara stapan.

Haideti sa va spunem noi cum stau treburile domnilor de la Politia Locala Tulcea! Centrul de ecarisaj este in subordinea Primariei Tulcea care il si finanteaza din bani publici. Iar dumneavoastra, domnilor angajati- sunteti platiti tot din bani publici si sunteti tot in subordinea primariei. Asa ca trebuie sa va prezentati la solicitarile cetetenilor!

-Deci nu trimiteti niciun echipaj de politie? Eu va trimit dar au fost cei de la jandarmi. Eu va trimit dar ce sa faca un echipaj de la noi? Or sa afle dumnealor aici ce sa faca.

-Nu plecati! Pai de ce sa nu plecam? A, bine, atunci plecati! Am facut un apel! Pai suntem al 3-lea echipaj care a venit aici, da? A venit si DSV-ul. Pai DSV-ul nu este echipaj de politie, ma scuzati ca va intrerup dar nu e echipaj de politie DSV-ul! Vedeta o sa ma faceti acum? Nu va fac nicio… DSV-ul s-a constatat ce a trebuit, ce vreti dumneavoastra, nu? Noi nu vrem nimic. Ce s-a constatat ce vem noi? Bun! Sanatate! Sanatate! Felicitari Politia Romana!

Desi am solicitat in repetate randuri ajutorul autoritatilor, asta este tot ce am obtinut! Ce interese sunt la mijloc sau cine pe cine acopera, trageti dumneavoastra concluziile! Noi va spunem doar atat:bugetul total anual alocat de Primaria Tulcea catre S.C SERVICII PUBLICE S.A. este de 550.000 de lei! Asta inseamna in medie 10.000 de euro in fiecare luna!

- Poate vede si altcineva. Poate va uitati la televizor domnule Ciolos. Domnule Iohannis, mai deschideti televizorul cand aveti timp si uitati-va sa vedeti ce se intampla in Romania. Doar o mica parte din Romania…


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si