Cercetătorii spun că bărbatul de 36 de ani s-ar fi infectat după o călătorie în Spania la începutul acestui an. Nu a stat mai mult de cinci zile, dar se pare că a fost suficient cât să se infecteze. Acesta a recunoscut că a întreținut relații sexuale neprotejate cu un bărbat.

Citeste si: Când e recomandat să te vaccinezi antigripal. În ce perioadă este bine să te imunizezi contra gripei

A fost testat pozitiv pentru Covid la trei zile de la prezentarea simptomelor, dar a fost testat și pentru boli cu transmitere sexuală.
Pe 11 iulie, bărbatul s-a vindecat de Covid-19 și de variola maimuței, fiind externat.

Citeste si: Un bărbat întors din Camerun este internat cu malarie

Un bărbat întors din Camerun este internat cu malarie

Un bărbat de 41 de ani, întors la sfârșitul lui iulie din Camerun, a fost internat cu malarie. Bărbatul se află la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf Parascheva" din Iași.

Citeste si: Un virus extrem de periculos fost descoperit în capitala Regatului Unit

Bărbatul s-a întors din Camerun la sfârșitul lunii iulie și prezenta simptome specifice unei  viroze respiratorii, pentru care a primit tratament de specialitate de la medicul de familie. Starea acestuia nu s-a îmbunătățit și s-a prezentat la Spitalul Municipal din Pașcani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si:  82 de copii au fost infectați cu noul virus al „gripei tomatelor”

  "Acesta ne-a comunicat că a avut şi peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome.

În urma unei prime discuţii cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgenţă analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie iar rezultatul a fost pozitiv. Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto contagioasă.

Citeste si:  Când e recomandat să te vaccinezi antigripal. În ce perioadă este bine să te imunizezi contra gripei

Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică şi este monitorizat de echipa medicală. Putem spune că a venit la timp la  Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi  deoarece complicaţiile malariei sunt grave: malaria cerebrală, insuficienţă multiplă de organ, cu evoluţie nefavorabilă”, arată reprezentanţii unităţii medicale. 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si