Un italian a fost infectat cu variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp
Un italian este prima persoană din lume care a fost testată pozitgiv pentru Covid-19, variola maimuței și HIV în același timp.
Cercetătorii spun că bărbatul de 36 de ani s-ar fi infectat după o călătorie în Spania la începutul acestui an. Nu a stat mai mult de cinci zile, dar se pare că a fost suficient cât să se infecteze. Acesta a recunoscut că a întreținut relații sexuale neprotejate cu un bărbat.
Citeste si: Când e recomandat să te vaccinezi antigripal. În ce perioadă este bine să te imunizezi contra gripei
Citeste si: Un bărbat întors din Camerun este internat cu malarie
Un bărbat de 41 de ani, întors la sfârșitul lui iulie din Camerun, a fost internat cu malarie. Bărbatul se află la Spitalul de Boli Infecțioase "Sf Parascheva" din Iași.
Citeste si: Un virus extrem de periculos fost descoperit în capitala Regatului Unit
Bărbatul s-a întors din Camerun la sfârșitul lunii iulie și prezenta simptome specifice unei viroze respiratorii, pentru care a primit tratament de specialitate de la medicul de familie. Starea acestuia nu s-a îmbunătățit și s-a prezentat la Spitalul Municipal din Pașcani.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: 82 de copii au fost infectați cu noul virus al „gripei tomatelor”
"Acesta ne-a comunicat că a avut şi peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome.
În urma unei prime discuţii cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgenţă analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie iar rezultatul a fost pozitiv. Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto contagioasă.
Citeste si: Când e recomandat să te vaccinezi antigripal. În ce perioadă este bine să te imunizezi contra gripei
Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică şi este monitorizat de echipa medicală. Putem spune că a venit la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi deoarece complicaţiile malariei sunt grave: malaria cerebrală, insuficienţă multiplă de organ, cu evoluţie nefavorabilă”, arată reprezentanţii unităţii medicale.