„În 13 localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a depăşit 1,5 la mie (…). Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante, cafenele şi alte asemenea să fie suspendată până la revenirea la situaţii cu incidenţa sub 1,5 la mia de locuitori în toatele cele 13 localităţi”, a afirmat Daniel-Tudorel Zamfir într-o declaraţie de presă.

Citeste si: Cum se scrie corect gramatical: servici sau serviciu?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„În ceea ce priveşte şcolile, s-a luat măsura ca şi la Bucureşti – purtarea măştii în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă, şi noi am luat în calcul nu numai şcolile, ci şi instituţiile publice, acolo unde oamenii merg pentru a-şi rezolva diferite probleme. Se creează aglomerări de persoane şi de aceea trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în cazul acestor instituţii”, a adăugat prefectul.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Avem cifre extrem de îngrijorătoare. Măsurile de restricție sunt inevitabile. Nu e nevoie să închidem toată țara" (LIVE VIDEO)

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră

"România a cunoscut în ultima săptămâna cea mai mare creştere a numărului de cazuri de la debutul pandemiei COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare. Trei indicatori care corelaţi trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toţii responsabilitatea să ţinem cont. Tendinţa actuală este una de creştere accelerată a ratei infectărilor care duce la o ocupare a spitalelor", a afiramt Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Vreau să îi asigur pe medici, asistenţii medicali, managerii de spitale, cei din direcţiile de sănătate publică că sunt alături de ei şi împreună vom face faţă acestei crize. E o luptă nu doar a sistemului medical, e o luptă în care avem cu toţii o mare responsabilitate. Am spus-o în nenumărate rânduri – oricât ne-am dori, situaţia epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitatea pe care am avut-o inainte de izbucnirea pandemiei şi cu cât creşte numărul de cazuri cu atât ne îndepărtăm tot mai mult de acest punct aşteptat. Vreţi să mergem pe un drum de supraaglomerare a spitalelor? Sau alegem să avem şi viaţă socială, locuri de muncă economie viabilă. Putem avea aceste lucruri respectând regulile – purtatul măştii, distanţa socială, igiena mâinilor, evitarea aglomeraţiilor, munca la domiciliu acolo unde e posibil sunt lucruri care stau în puterea noastră", a detaliat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si