Un jurnalist AFP și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina. El s-a stins la vârsta de doar 32 d ani.

În cadrul misiunii jurnalistice din Ucraina, el era coordonatorul video al Agenției France Press și a fost ucis într-un atac cu rachete în estul Ucrainei. La momentul incidentului, jurnalistul, Arman Soldin, era însoțit de alți patru colegi, care au scăpat cu viață.

Bombardamentul a avut loc în apropiere de Ceasiv, o localitate ucraineană situată în apropiere de Bahmut, vizată zilnic de către forţele ruse. 

Citește și: A murit un nume de legendă al muzicii rock. Cine a fost Rita Lee

Jurnalistul AFP, mort în atacul cu rachete

Arman Soldin, în vârstă de 32 de ani, se afla în misiune cu patru colegi. El era însoțit de alți patru colegi. Toți stăteau în apropierea unui grup de militari ucraineni atunci când au fost ţinta unei salve de rachete.

Familia lui Arman a fost informată, precizează AFP.

Jurnaliștii AFP merg des în zona de război pentru a relata confruntările armate din regiune.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Agenția, în ansamblul său, s-a prăbușit. Moartea sa este o amintire teribilă a riscurilor și pericolelor cu care se confruntă jurnaliștii zilnic, acoperind conflictele din Ucraina”, a menționat CEO-ul AFP, Fabrice Fries.

Citește și: VIDEO- Plan Roșu de Intervenție în Buzău. 23 de persoane au fost rănite, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat

Directorul informaţiilor AFP, Phil Chetwynd, îl consideră pe Arman un bărbat „curajos, creativ şi tenace”.

„Munca strălucitoare a lui Arman rezuma tot ceea ce ne face mândri de jurnalismul AFP în Ucraina”, adaugă el.

Cine era jurnalistul Arman Soldin?

Arman Soldin a fost un jurnalist reporter de imagini, cu multă experiență în spate. El a lucrat anterior la Londra și era coordonator vdeo în Ucraina încă din septembrie 2022. Bărbatul mergea des pe front.

„Arman era entuziast, energic, curajos. Era un adevărat reporter de teren, întotdeauna pregătit să plece, inclusiv în cele mai dificile zone. „Deborda de energie şi aşa se definea el însuşi pe reţele. De un devotament total mseriei sale de jurnalist”, a precizat ea.

Citește și: Un arbitru a salvat de la moarte un jucător, în liga județeană din Prahova

Recrutat la Roma, în 2016, ca stagiar, înainte să devină membru al Biroului AFP de la Londra în acelaşi an, Arman- de naţionalitate franceză şi de origine bosniacă- s-a născut la Sarajevo. El este cel puţin al 11-lea reporter, fixer sau şofer de jurnalişti ucis în Ucraina de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie 2022, potrivit unui bilanţ al ONG-urilor specializate RSF şi CPJ.

Macron, mesaj de condoleanţe

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a deplâns moartea lui Arman Soldin, jurnalist video care lucra pentru AFP şi care a fost ucis în Ucraina.  ”Unul dintre compatrioţii noştri, Arman Soldin, jurnalist la Agenţia France-Press, a fost ucis în Ucraina. Cu curaj, încă din primele ore ale conflictului a fost pe front pentru a stabili faptele. Pentru a ne informa”, a scris  Emmanuel Macron  pe Twitter.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Acesta a adăugat un mesaj de condoleanţe pentru familia jurnalistului şi colegii acestuia.

Citește și: Autobuz căzut de pe pod, după ce șoferul a adormit la volan

 „Împărtăşim durerea familiei sale şi a tuturor colegilor săi”, a mai scris Macron.

Potrivit CNN,  Sergiy Kyslytsya, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, a scris şi el un tweet în limba franceză despre moartea lui Soldin, în care a afirmat că jurnalistul   "a plătit cu viaţa pentru curajul său".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si