Un jurnalist, prezentator de radio, din sudul Filipinelor, și-a găsit sfârșitul chiar în timpul emisiunii sale în direct. El a fost împușcat mortal în studioul său.

Martori au fost telespectatorii lui, dar și cei care se aflau la acel moment în studioul său, potrivit The Guardian.

Cum s-a petrecut incidentul macabru

Un bărbat înarmat a intrat în studioul de radio al jurnalistului filipinez Juan Jumalon.

Victima mai este cunoscută și sub numele de DJ Johnny Walker. Atacatorul pretindea că este unul dintre ascultătorii bărbatului. 

Citește și: Dublă crimă la Botoșani. O femeie și fiica ei de 14 ani au fost găsite fără viață într-o casă incendiată. Principalul suspect este tatăl copilei

Nu a durat mult până când l-a împușcat pe prezentator de două ori, în timp ce acesta își ținea emisiunea matinală în direct, în orașul Calamba din provincia Misamis Occidental, potrivit autorităților locale, scrie sursa citată anterior.

După ce l-a împușcat pe prezentator, atacatorul i-a smuls lănțișorul de aur de la gât și apoi a fugit pe o motocicletă cu un însoțitor misterios care îl aștepta afară. Acum, este în desfășurare o anchetă pentru a identifica atacatorul și pentru a putea stabili dacă atacul a avut vreo legătură cu locul de muncă al jurnalistului. 

Atacatorul nu a fost văzut pe transmisiunea live

Există o înregistrare video a atacului. Jumalon, jurnalistul de 57 de ani, a făcut o pauză și s-a uitat în sus la ceva, mai departe de cameră. Apoi, s-au auzit focuri de armă.

El a fost văzut lăsându-se pe spate în scaunul pe care stătea, în timp ce muzica se auzea pe fundal. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din nefericire, inima lui Jumalon s-a oprit în drum spre spital.

Atacatorul nu s-a văzut pe transmisiunea live. Acum, autoritățile fac verificări pentru a afla dacă există vreo înregistrare a camerelor de supraveghere.

Filipine, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnaliști

Potrivit sursei citate anterior, Filipine ar fi unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru cei care au ales să lucreze în jurnalism. 

Președintele Ferdinant Marcos Jr. a condamnat atacul armat, declarând că a ordonat autorităților naționale să îi găsească și să îi aresteze pe cei responsabili de crimă.

Citește și: Povestea actriței Coca Andronescu. Deși a făcut mulți români să râdă, actrița a dispărut subit de pe micile ecrane

„Atacurile asupra jurnaliştilor nu vor fi tolerate în democraţia noastră, iar cei care ameninţă libertatea presei se vor confrunta cu toate consecinţele acţiunilor lor", a spus președintele.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Uniunea Națională a Jurnaliștilor din Filipine, organismul de supraveghere a libertății presei din regiune, a declarat că jurnalistul Jumalon este cel de-al 199-lea jurnalist ucis în țară, încă din anul 1986.

„Atacul este cu atât mai condamnabil cu cât a avut loc chiar în casa lui Jumalon, care era şi locul unde se afla postul de radio", a declarat organizaţia.

O înregistrare video a atacului îl arată pe Jumalon, în vârstă de 57 de ani, făcând o pauză şi uitându-se în sus la ceva departe de cameră înainte de a se auzi două focuri de armă. El se lasă pe spate în scaunul său în timp ce se aude muzică de fundal. Jumalon a fost declarat mort în drum spre spital.

Atacatorul nu a fost văzut în transmisiunea live de pe Facebook, iar poliţia a declarat că verifică dacă există vreo înregistrare a camerelor de securitate instalate în casă şi pe proprietăţile vecinilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si