Autoritățile din Regatul Unit au introdus limite temporare în mai multe lanțuri de supermarketuri, în ceea ce privește numărul de fructe și legume, astfel încât toți clienții să poată beneficia de ele.

Mai multe lanțuri de supermarketuri au impus restricții

Lidl a anunțat luni că a introdus luni o limită de trei roşii, ardei şi castraveţi care pot fi achiziţionate de fiecare client.

Măsura ar ajuta supermarketurile să se asigure că toţi clienţii au acces la produsele de care au nevoie, spun reprezentanții Lidl.

Citește și: Adolescenta din Sibiu care a fost răpită în urmă cu un an face declarații șocante: „Părinții vor să mă vândă”

Și magazinele Tesco, Aldi, Asda şi Morrisons au luat aceeași decizie, după ce unii oamenii au găsit rafturile de legume goale.

Fenomenele meteo au afectat cantitățile de produse disponibile

Supermarketurile se confruntă cu probleme după ce vremea extremă a lovit recoltele din străinătate. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: Polițiștii sunt pe cale să înceapă proteste în toată țara. Oamenii legii cer un nou statut al polițistului și majorarea normei de hrană

Un purtător de cuvânt de la Lidl a declarat că „fenomenele meteo extreme din Spania şi Maroc” au afectat cantitățile disponibile de produse necesare la salată.

Prețurile ridicate ale energiei electrice au afectat, de asemenea, livrările de produse cultivate în sere.

Citește și: Un român a fost dat în urmărire internațională pentru că a încercat să jefuiască mai multe ATM-uri din Germania

Ministrul britanic al Agriculturii, Mark Spencer, urmează să aibă luni o întâlnire cu şefii lanţurilor de supermarketuri. Obiectivul său este acela de a „afla de la aceştia ce fac pentru a reumple rafturile şi cum intenţionează să evite repetarea situaţiei actuale”, se precizează într-un comunicat de presă.

Citește și: Incident halucinant la Gara de Nord din București! O femeie a fost înjunghiată în plină zi

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si