Un litru de lapte proaspăt, integral (cu 3,5% grăsime în România), sub marca proprie a unui supermarket prezent în mai multe țări din Europa costă 1,45 de euro în România. În alte țări, același produs este mult mai ieftin: 1,19 euro în Franţa sau Belgia, 1,02 euro în Spania şi doar 0,76 euro în Polonia.

Prețuri de două ori mai mari față de acum câțiva ani

În schimb, un român câştigă în medie 900 de euro net pe lună, de două-trei ori mai puţin ca un francez, un spaniol sau un belgian.

Situaţia nu este însă singulară doar cu acest tip de lapte, ci este valabilă în cazul tuturor reţelelor disponibile în respectivul supermarket.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din străinătate! Cristian s-a stins din viață după ce a fost închis într-un centru de detenție pentru imigranți

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Preţurile cresc accelerat, iar litrul de lapte costă acum de aproape două ori mai mult față de acum 2-3 ani.

Fermele româneşti au avut în 2021 o producţie de 41,7 milioane de hectolitri de lapte, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

Cât a ajuns să coste pâinea cu untură și ceapă

Inflația a ajuns să afecteze și "mâncarea săracului"! Nimeni nu se aștepta ca prețul la pâine cu untură să crească atât de mult. Prețul incredibil la care este vândută delicatesa într-un restaurant din Cluj!

Citește și: Misterul celor doi gemeni de 13 ani care au dispărut subit pe țărmul mării

Celebra  "pită cu unsoare și ceapă"   care a fost lansată după Revoluție de Music Pub și care a făcut furori la acele vremuri, devenind mâncarea preferată a studenților a ajuns să coste de 10 ori mai mult. Acesta a fost pentru mult timp  "preparatul" perfect pentru cei care nu au bani, gustul fiind unul destul de plăcut.  

Citește și: Afacerile din Piața de Flori din Capitală- stricate de perchezițiile polițiștilor

În prezent, o banală porție de pâine cu untură și ceapă a ajuns să coste mai bine de 20 de lei.   

Citește și: De ce a fost achitat Gabriel Oprea în cazul Bogdan Gigină. Cum au motivat judecătorii

Se pare că și untura de porc a suferit din cauza inflației din ultimii doi ani, aceasta fiind cea mai ieftină dintre produsele rezultate în urma tăierii animalului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si