Close sidebar
Close sidebar

Un maratonist a decedat înainte de finish-ul cursei de la București. Cine era alergătorul - UPDATE

Un participant la Maratonul care se desfăşoară duminică, 13 octombrie, la Bucureşti a decedat, după ce i s-a făcut rău şi a fost dus cu salvarea la Spitalul Floreasca. Bărbatul de origine finlandeză avea 76 de ani și era hipertensiv.

Sorin Negru,

Maratonul București, desfășurat duminică 13 octombrie

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un bărbat de naţionalitate străină, participant la Maratonul care se desfăşoară duminică la Bucureşti, a decedat, după ce i s-a făcut rău şi a fost dus cu salvarea la Spitalul Floreasca.

UPDATE. Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul Maratonului Bucureşti, a anunţat că alergătorul care a murit duminică, un finlandez în vârstă de 76 de ani, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters.

Campionatul Mondial de Maraton Masters a avut loc în cadrul Maratonul Bucureşti.

Alergătorul a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Bucuresti – Ilfov si ale Crucii Rosii, care asigurau asistenţa medicală de urgenţă, au intervenit prompt pentru salvarea vieţii acestuia prin aplicarea manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale implicate au decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, unde ulterior a fost declarat decesul.

“Alergătorul, în vârstă de 76 de ani, de origine finlandeză, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters ce a avut loc în cadrul Maratonul Bucureşti”, menţionează organizatorii.

Bucharest RUNNING CLUB precizează că a avut pregătit, ca la fiecare eveniment, un plan de urgenţă pentru siguranţa medicală, “care a fost urmat şi în această situaţie nedorită”. Planul a fost conceput şi pus la punct de către BRC împreună cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Crucea Roşie, precum şi cu alte entităţi ale Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmeriei, Poliţia Rutieră

şi Poliţia Locală.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un izotop medical care poate distruge celulele canceroase va fi produs la reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă- antena3.ro

“Echipa RunInBucharest este profund întristată de moartea participantului şi doresc să transmită sincere condoleanţe familiei şi prietenilor săi”, au adăugat organizatorii Maratonului Bucureşti.

Știrea inițială. Medicul Bogdan Opriţa de la Spitalul Floreasca a precizat pentru Agerpres că bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul era de origine finlandeză şi avea 75 de ani.

Sursele citate au mai spus că era cunoscut ca hipertensiv şi cel mai probabil nu îşi lua tratamentul.

Bărbatul a fost dus cu manevre de resuscitare la spital, unde s-a declarat decesul.

Maratonul București, desfășurat duminică 13 octombrie

Astăzi, 13 octombrie, la Maratonul București au loc cursele de 21 km și 42 km, dar și Campionatul Mondial de Maraton Masters, Campionatul National de Maraton, și Cursa Ștafetă E.ON. Startul s-a dat la ora 09:00.

Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro

Citeste si: Mesaje și urări de Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: „La mulţi ani! Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un izotop medical care poate distruge celulele canceroase va fi produs la reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă- antena3.ro

Ziua de duminică a fost dedicată curselor competitive: cursa 42 km, Campionatul Mondial de Maraton Masters, Campionatul National de Maraton, Cursa 21 km Autonom şi Cursa Ştafetă au început la ora 09.00.

Traseul a avut ca punct de plecare Bd. Libertăţii (în dreptul Parcului Izvor) şi sosire în Piata Constituţiei, parcurgând bulevardele din centrul şi nordul Bucureştiului (Calea Buzeşti, Piaţa Victoriei, Şoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia).

Potrivit RunInBucharest, organizatorul evenimentului, au fost aşteptaţi peste 12.000 de alergători la Bucharest MARATHON. Înscrierile pentru cursele 42 km, 21 km Autonom, 10km si 2,5 km sunt sold out.

14 cauze sociale sunt susţinute de Maratonul Bucureşti şi de alergători. Peste 500 de voluntari s-au aflat pe traseele curselor (inclusiv la punctele de start & finish), în zilele de eveniment.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI