Este vorba despre Municipiul Bistrița-Năsăud care va intra în carantină deoarece incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,01 la o mie de locuitori fără focare, respectiv 9,83 la 1.000 de locuitori cu tot cu focare.

Declarațiile tipărite vor fi distribuite și în benzinăriile din zona carantinată 

Prefectura Bistrița-Năsăud a postat pe pagina oficială de Facebook modelul noii declarații pe propria răspundere pentru perioada în care municipiul Bistrița și localitățile componente vor fi în carantină. „O serie de astfel de declarații, tipărite, vor fi distribuite și în benzinăriile din zona carantinată” se mai

arată în anunţul prefecturii.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. Declaraţia poate fi prezentată în format letric (suport de hârtie) sau pe un dispozitiv electronic.

Citeste si: Care este prima țara europeană ce a depășit 2 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Citeste si: 5 locații din România unde să mergi cu rulota fără griji și fără risc să te îmbolnăvești de coronavirus

În Bistrița-Năsăud au fost până acum 4.683 cazuri confirmate de COVID-19 şi 199 decese 

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat până acum 4.683 cazuri confirmate de COVID-19 şi 199 decese. Din totalul celor confirmaţi cu COVID-19, 3.594 persoane au fost deja externate.

Alte 1.686 de persoane sunt în carantină şi alte 877 persoane sunt izolate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Carantină în Bistriţa. Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică analiza ce cuprinde datele statistice din ultimele 14 zile, documentaţie care stă la baza Hotărârii de carantinare. Astfel, în perioada de carantină este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. Totodată, În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul zonei carantinate se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu anumite excepții. 

Sursa: Capital

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si