Tim Shaddock, un marinar australian și câinele lui, Bella au fost găsiți de autoritățile din Mexic după ce au supraviețuit doar cu apă de ploaie și pește crud – timp de două luni de zile, scrie  BBC.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații

În aprilie, marinarul în vârstă de 51 de ani, pasionat de aventură, a plecat într-un voiaj de 6000 de kilometri din Mexic spre Polinezia Franceză, dar după ce o furtună puternică a distrus sistemul electronic al vasului – cei doi au rămas blocați pe mare.

Marinarul și câinele său au rămas în derivă în vastul și ostilul Ocean Pacific de Nord, supraviețuind din ce a putut prinde. Când a fost găsit, domnul Shaddock era mult mai slab și avea o barbă foarte mare.

Citește și: Un pompier a dispărut în timp ce înota prin Canalul Mânecii pentru o cauză nobilă

În aprilie, marinarul în vârstă de 51 de ani, pasionat de aventură, a plecat într-un voiaj de 6000 de kilometri din Mexic spre Polinezia Franceză

În aprilie, marinarul în vârstă de 51 de ani, pasionat de aventură, a plecat într-un voiaj de 6000 de kilometri din Mexic spre Polinezia Franceză

[Sursa foto: sky.com]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Într-o înregistrare video cu Australian 9News, domnul Shaddok spune: "Am trecut printr-o încercare foarte dificilă pe mare și am nevoie de odihnă și de mâncare bună, pentru că am fost singur pe mare mult timp. Nu am mâncat suficient de mult timp".

El spune că uneltele sale de pescuit i-au ajutat pe el și pe Bella să supraviețuiască, iar baldachinul bărcii le-a oferit mult așteptata protecție împotriva soarelui. Medicul de la bordul traulerului de ton a declarat pentru 9News din Australia că bărbatul avea "semne vitale normale". 

”Este o combinație de noroc și îndemânare”

Profesorul Mike Tipton, expert în supraviețuire în ocean, spune că norocul a fost doar o parte din povestea incredibilă a celor doi.

"Este o combinație de noroc și îndemânare", a declarat el pentru Weekend Today. "Și, de asemenea, știind, de exemplu, așa cum a făcut Tim, că în timpul căldurii zilei trebuie să te protejezi, deoarece ultimul lucru pe care îl dorești atunci când ești în pericol de a te deshidrata este să transpiri".

Citește și: A murit 'pacientul zero'- Prima persoană din lume diagnosticată cu autism a încetat din viață

El spune că uneltele sale de pescuit i-au ajutat pe el și pe Bella să supraviețuiască.

El spune că uneltele sale de pescuit i-au ajutat pe el și pe Bella să supraviețuiască.

[Sursa foto: sky.com]


Un elicopter aflat în misiune i-a descoperit, iar după ce au fost găsiți – marinarul și câinele au fost transportați de urgență înapoi în Mexic – la spital unde au fost supuși mai multor teste. Amândoi sunt sănătoși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si