Un martor la accidentarea teribilă în urma căreia Mihai Neşu a paralizat a rememorat momentele cumplite: „A căzut și a început să tremure”
Accidentarea lui Mihai Neşu l-a afectat pe fostul său coleg de echipă, australianul Michael Zullo.
Accidentarea lui Mihai Neşu a fost un eveniment care l-a impesionat pe un coleg de echipă. Michael Zullo, fost coechipier cu Mihai Neșu la Utrecht, a rememorat tragicul accident pe care l-a suferit jucătorul român în mai 2011. În vârstă de 28 de ani, Neșu a rămas de atunci paralizat, după o ciocnire cu un coechipier, Alje Schut,și a suferit mulți ani de recuperare, a relatat gsp.ro. Michael Zullo încă joacă, la 31 de ani.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pe 10 mai 2011, Neșu și Zullo au participat la un antrenament la FC Utrecht." Și acum mă înfior numai când mă gândesc la acele clipe", a spus Zullo. "Neșu era internațional român, un jucător important la Utrecht și un favorit al fanilor. Eu eram un tânăr de 22 de ani care încercam să-i iau locul. Decizia fusese luată, el urma să se transfere la sfârșitul acelui sezon. Și totuși, mă ajuta cât putea de mult. Era un om atât de bun. Și un jucător bun. Era fericit. Apoi, de la o zi la alta...", a continuat Zullo.( vezi care este meseria nouă de care s-a apucat Neşu)
„Era o zi normală de pregătire. S-a lovit de un coleg, însă părea ceva inofensiv. El a căzut și a început să tremure. Noi credeam că glumește, că râde de noi, dar zicea doar atât: «Nu mai pot să mă ridic. Nu mai pot să mă ridic». Nu realizam atunci cât de gravă e accidentarea, dar a rămas paralizat. I-a schimbat viața pentru totdeauna”, a mai spus australianul.
„ Mi-a oferit o nouă perspectivă şi m-a ajutat să apreciez lucrurile pe care le am în viaţă, de succesul pe care îl am, să apreciez atunci şi acolo, să mă bucur de moment şi nu privesc prea departe spre viitor. Mihai Neşu era un jucător grozav, dar o persoană şi mai bună ”, a spus Zullo, acum în vârstă de 31 de ani, pentru FoxSports.com. În prezent, Mihai Neșu și-a propus să dezvolte complexul pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii pe care l-a făcut la Oradea. Pentru realizarea acestui proiect, el are nevoie de trei milioane de euro.