Close sidebar
Close sidebar

Un medic apreciat trage un semnal de alarma! "In 20 de ani, vom avea bacterii pe care nu le putem omori cu absolut nimic"

Vlad Mixich, expert politici de sanatate, a explicat ca din cauza consumului excesiv si abuziv de antibiotice creste rezistenta germenilor, care provoaca infectii, la majoritatea tipurilor de antibiotice uzuale.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Consumul irational de antibiotice duce la selectarea unor bacterii rezistente la tratament. Or aceste bacterii rezistente la tratament de obicei sunt cele care reusesc sa reziste mai mult conditiilor din spital si problema practic are doi versanti. E acelasi munte cu doi versanti”, afirma Vlad Mixich, expert politici de sanatate, Observatorul Roman de Sanatate.

In perioada 2010-2015, spitalele romanesti au raportat 57.000 de infectii nosocomiale.

"Nu mai exista un program dedicat. Pana la urma, asigurarea conditiilor care sa previna raspandirea infectiilor in spital revine managementului spitalelor”, afirma Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sanatatii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Se folosesc multe antibiotice a caror utilizare ar trebui sa fie limitata. Aceasta rezistenta dobandita nu apare decat daca bacteria nu intra in contact cu antibioticul. Daca nu intra in contact cu antibioticul, nu apare. si atunci trebuie sa ii dam bacteriei cat mai putine ocazii de a intra in contact cu antibioticul”, spune Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sanatatii.

"In urmatorii 20-30 de ani, o sa avem bacterii pe care nu le putem omori cu nimic, cu absolut nimic ”, spune Mihai Craiu, medic primar pediatru.

Anul trecut, consumul total de antibiotice in Romania a scazut cu 11%, insa administrarea lor in spitale a continuat sa creasca. De vina este si o medicina defensiva.

"Medicii prescriu antibiotic chiar daca nu este nevoie, ca sa se asigure ca nu vor fi acuzati mai tarziu de malpraxis ”, adauga Vlad Mixich, expert politici de sanatate, Observatorul Roman de Sanatate.

Citeste mai mult aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI