Dr. Ahmed Sabra era în Gaza pe 7 octombrie, atunci când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas, a spus Geraint Davies, deputatul local pentru Swansea West din Ţara Galilor.

Medicul a transmis mai multe mesaje și clipuri video când călătorea cu soția și copiii săi spre Rafah. Familia sa se afla pe lista cu persoanele care trebuiau să fie evacuate, dar doctorul nu.

De ce nu a putut Sabra să iasă din Fâșia Gaza?

„Aceasta este o condamnare la moarte. Facem apel la guvernul britanic să-şi facă datoria şi să ne evacueze pe mine şi pe alţi cetăţeni britanici în siguranţă, pentru a se întoarce acasă”, a declarat Sabra într-un videoclip prezentat de Davies CNN.

Davies a spus la CNN că nici el, nici Sabra nu își pot explica de ce nu a fost trecut pe lista cu evacuații. Deputatul a precizat că a expus problema la Ministerul de Externe al Marii Britanii. 

„Acum a fost aruncat pe stradă de Regatul Unit fără adăpost, încărcare de 10% [telefon] şi puţine date într-o zonă cu bombe. Nu aş dori asta nimănui El are nevoie de ajutorul FCDO [Biroul pentru Străinătate, Commonwealth şi Dezvoltare] pentru a-l duce acasă din zona periculoasă, împreună cu ​​familia lui şi vrea ca Marea Britanie să facă tot ce îi stă în putere pentru a-i asigura securitatea”, a declarat Davies.

Citește și: Summit islamic extraordinar pe tema masacrului din Gaza. Liderii din 22 de state musulmane, reuniți în Arabia Saudită. Ce urmează?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În materialele video și audio pe care medicul le-a transmis a spus că el și alți trei cetățeni au așteptat două zile și jumătate  la graniță pentru ca ambasada Marii Britanii să intervină. Oamenii au primit, mâncare și un loc unde să doarmă în așteptarea evacuării. În tot acest timp, un autocar a fost trimis după el pentru a se întoarce în Gaza.

Sabra i-a spus lui Davies că a fost în permanență în legătură cu Ministerul Britanic de Externe şi cu ambasada Marii Britanii în Egipt înainte de a fi întors în Gaza. 

„Lucrăm non-stop pentru a ne asigura că toţi cetăţenii britanici din Gaza care doresc să plece pot să o facă” „Acest lucru implică transmiterea tuturor detaliilor cetăţenilor britanici şi ale persoanelor aflate în întreţinere eligibile către autorităţile israeliene şi egiptene. Autorităţile analizează apoi toate cazurile şi acordă permisiunea de a trece”, au declarat reprezentanții Biroului pentru Străinătate, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii pentru CNN.

Citește și: Mărturia armatei israeliene: „Nu vom înceta să luptăm pentru poporul Israel. Vom face totul ca Gaza să poată prospera din nou”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Echipa națională a României, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024- FOTO- radioimpuls.ro

Mai mult de 4.800 de persoane au semnat o petiţie în mediul online pentru a solicita autorităţilor britanice să accelereze eforturile de evacuare a lui Sabra.

Asociaţia Medicală Islamică din Marea Britanie a solicitat într-o declaraţie ”evacuarea urgentă a doctorului Sabra şi a altor cetăţeni britanici blocaţi în Gaza”.

Peste 150 de cetăţeni britanici au plecat din Gaza către Egipt prin punctul de trecere de la Rafah, arată datele ministrului britanic de externe, Andrew Mitchell.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si