Doctorul Mihail Pautov spune că rata mortalității nu este momentan una îngrijorătoare și că virusul nu este unul nou, doar tulpina coronavirusului reprezintă o noutate pentru specialiști. În fapt, coronavirusul (sub alte forme) a făcut și în trecut victime, producând sindromuri care și atunci au înspăimântat planeta.

”Coronavirusurile sunt o familie de virusuri zoonotice, adică se transmit de la animal la om dar și de la om la om și sunt responsabile pentru 25% din toate răcelile pe care le avem pe acest pământ.

Din 4 oameni răciți, unul va fi infectat cu un anumit tip de coronavirus. Pe lângă asta, coronavirusurile au fost repsonsabile pentru cele două sindromuri respiratorii severe: sindromul respirator din orientul mijlociu (MERS) care în 2012 a infectat 2.200 de oameni din care 34% au murit, adică o mortalitate foarte mare și sindromul respirator acut sever (SARS) care în 2002 a infectat peste 8.000 de oameni din care au murit sub 10%”

”Mortalitatea este de sub 2% la virusul din China”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Până în prezent, tulpina de coronavirus nou descoperită în China a infectat sub 2.000 de oameni (până la 26 ianuarie, n.r.) iar mortalitatea este de sub 2%, adică mult mai mică decât a tulpinilor precedente. Este extrem de important de precizat că cei decedați sunt persoane vârstnice, media de vârstă este de 75 de ani, sunt oameni cu morbidități, cu boli cardio-vasculare, hipertensiune, boli metabolice cum ar fi diabetul, persoane care iau cantități mari de medicamente ca să se mențină în viață.

Astfel de oameni sunt omorâți, de regulă, și de o răceală banală nu de acest virus ucigaș letal.

Citeste si: Un copil de 4 ani din Cluj a murit din cauza gripei

Un lucru la care ar trebui să ne concentrăm este că în lume, în fiecare an, mor între 300.000 și 650.000 din cauza gripei. Adică peste 50.000 de oameni pe lună. Simplul fapt că avem vaccin ne dă o falsă senzație că ne putem proteja împotriva acestei gripe, dar mă întreb câți dintre noi, cei care suntem speriați de faptul că nu există încă un tratament pentru acest coronavirus sunt de fapt vaccinați pentru gripa obișnuită sezonieră”, a spus Dr Mihail Pautov pe vlogul său.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si