Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, cercetările au început în baza unei sesizări înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică potrivit căreia medicul ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, pentru eliberarea certificatului verde, fără a se vaccina. 

Citeste si: Nu a respectat carantina la domiciliu ca să meargă la mănăstire

Ce au declarat oamenii legii

„Direcţia de Sănătate Publică Botoşani ne-a redirecţionat o sesizare primită de la o persoană care a relatat faptul că, la un centru de vaccinare din municipiul Botoşani, un medic ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul. Poliţiştii efectuează verificări cu privire la cele sesizate, urmând ca, în funcţie de rezultate, să fie dispuse măsuri”, a spus Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ. 

Citeste si: VIDEO| Oamenii revoltați din cauza restricțiilor își varsă nervii pe paznicii instituțiilor

200 de euro pentru persoanele nevaccinate

O femeie din județ a reclamat către DSP Botoșani un medic care i-ar fi cerut bani pentru a o vaccina fictiv.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Doresc să fac o sesizare către domnul doctor care vaccina la Şcoala 17, cu menţiunea că domnul doctor lua bani de la pacienţi pentru a le face certificatul de vaccinare fără a fi imunizaţi şi îi băga în baza de date ca şi persoane vaccinate. Mi-a făcut şi mie această ofertă contra sumei de 200 de euro. Întrucât l-am refuzat şi m-am imunizat vă rog să luaţi măsuri în privinţa aceasta”, a scris femeia către DSP Botoșani. 

Citeste si: Grecia verifică certificatele verzi emise de Bulgaria și România, sub suspiciunea de fraudă

Martorii povestesc întregul proces

Alți martori au povestit cum persoana care trebuia să administreze vaccinul nu injecta pacientul, ci golea doza de vaccin pe brațul acestuia sau pe jos. Pacientul primea certificatul verde. Sumele cerute ajungeau și la 500 de euro, iar doritorii preferau Johnson&Jonhnson deoarece riscul de a fi prinși era mai mic. 

Citeste si: OMS, avertiment despre următoarea fază a pandemiei. Europa, în epicentru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si