Medicul de familie din comuna Corbu, județul Constanța, ar fi primit bani pentru emiterea unor certificate de vaccinare împotriva COVID-19, deși vaccinul nu a fost realizat.

Medicul de familie este acuzat de fals informatic şi luare de mită

“Probatoriul administrat în cauză a relevat că, inculpatul Radu Daniel Ioan în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 28.02.2022,

i-a solicitat şi chiar a primit suma de 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anticovid, căruia i-a şi predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăţie, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anticovid  datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat” , se arată în comunicat.

Citește și: Incredibil! O elevă la școala de șoferi și-a denunțat instructorul auto după ce i-a promis că îi va obţine permisul pentru 1.200 de lei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În luna aprilie a anului trecut, medicul ar fi primit suma de 600 de lei pentru emiterea unui certificat de vaccinare anticovid, fără a administra vaccinul.

O persoană implicată în dosar a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției

“În legătură cu aceeaşi cauză inculpatul N. E., persoană fără calităţi speciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals informatic şi o infracţiune de trafic de influenţă.

În concret, inculpatul N.E., în perioada 11-12.04.2022, prevalându-se de influenţa pe care o avea asupra medicului de familie Radu Ioan Daniel, i-a solicitat unei persoane fizice fără calităţi speciale şi a primit de la aceasta suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Radu Ioan Daniel în scopul obţinerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, l-a determinat pe medicul Radu Ioan Daniel să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anticovid”, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Falsa esteticiană, cunoscută drept „Dr. Lana”, a fost condamnată definitiv. Femeia le făcea pacientelor „russian lips”, fără drept de practică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si