Medicul, la momentul actual pensionar, este nevoit să plătească peste 50.000 de lei după ce judecătorii au hotărât că a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente în urma operației pe care i-a efectuat-o. Ustensila chirurgicală a fost descoperit la patru ani de la intervenţia chirurgicală.

Povestea a început în anul 2007, când o femeie provenită din Oraviţa a fost supusă unei intervenții chirurgicale de histerectomie la Spitalul Municipal Timişoara.

La scurt timp după operație, femeia a început să facă numeroase investigaţii medicale din cauza durerilor abdominale. Între anii 2007-2011, pacientei i-au fost făcute inclusiv radiografii abdominale, cu ocazia cărora nu s-a descoperit niciun corp străin în corp.

Citeste si: Salvați Copiii: Mortalitatea maternă s-a dublat în ultimii doi ani. Numărul mamelor care mor la naștere este în creștere

Femeia a trăit timp de patru ani cu ustensila medicală în abdomen

În data de 30 octombrie 2011, la mai bine de patru ani de la operaţia de histerectomie, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa, existând bănuiala că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Unul dintre medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean Reşiţa a descoperit atunci că în corpul pacientei se află o spatulă de aproximativ 20 de centimetri, relatează  adevarul.ro.

Citeste si: Trei români suspectați de tâlhărie şi tentativă la omor în Germania au fost prinşi de oamenii legii

Revoltată, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal din Timişoara

În urma acestei descoperiri, revoltată, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal din Timişoara, dar şi pe doctorul care a operat-o, solicitând daune morale.

Chirurgul şi spitalul din Timișoara au fost nevoiți, în egală măsură, să îi plătească daune morale în valoare de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a achitat daunele, dar apoi s-a îndreptat împotriva doctorului, Curtea de Apel Timişoara obligându-l pe acesta, printr-o sentinţă definitivă, să îi achite spitalului suma de 52.000 de lei.

Citeste si: VIDEO| Maria, gravida care a supraviețuit în mod miraculos accidentului de la Iași, face mărturisiri emoționante: „M-am născut a doua oară!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si