Close sidebar
Close sidebar

Un medic din municipiul Timişoara a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente după o intervenție chirurgicală. Ustensila medicală a fost descoperită după patru ani de la operație

Un chirurg din municipiul Timişoara este nevoit să îi plătească daune unei paciente, după 15 ani de la intervenția chirurgicală pe care i-a făcut-o. Medicul a uitat o spatulă în abdomenul pacientei.

Alexandra Costea,

Un medic din municipiul Timişoara a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente după o intervenție chirurgicală. Ustensila medicală a fost descoperită după patru ani de la operație

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Medicul, la momentul actual pensionar, este nevoit să plătească peste 50.000 de lei după ce judecătorii au hotărât că a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente în urma operației pe care i-a efectuat-o. Ustensila chirurgicală a fost descoperit la patru ani de la intervenţia chirurgicală.

Povestea a început în anul 2007, când o femeie provenită din Oraviţa a fost supusă unei intervenții chirurgicale de histerectomie la Spitalul Municipal Timişoara. La scurt timp după operație, femeia a început să facă numeroase investigaţii medicale din cauza durerilor abdominale. Între anii 2007-2011, pacientei i-au fost făcute inclusiv radiografii abdominale, cu ocazia cărora nu s-a descoperit niciun corp străin în corp.

Citeste si: Salvați Copiii: Mortalitatea maternă s-a dublat în ultimii doi ani. Numărul mamelor care mor la naștere este în creștere

Femeia a trăit timp de patru ani cu ustensila medicală în abdomen

În data de 30 octombrie 2011, la mai bine de patru ani de la operaţia de histerectomie, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa, existând bănuiala că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Unul dintre medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean Reşiţa a descoperit atunci că în corpul pacientei se află o spatulă de aproximativ 20 de centimetri, relatează  adevarul.ro.

Citeste si: Trei români suspectați de tâlhărie şi tentativă la omor în Germania au fost prinşi de oamenii legii

Revoltată, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal din Timişoara

În urma acestei descoperiri, revoltată, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal din Timişoara, dar şi pe doctorul care a operat-o, solicitând daune morale.

Chirurgul şi spitalul din Timișoara au fost nevoiți, în egală măsură, să îi plătească daune morale în valoare de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a achitat daunele, dar apoi s-a îndreptat împotriva doctorului, Curtea de Apel Timişoara obligându-l pe acesta, printr-o sentinţă definitivă, să îi achite spitalului suma de 52.000 de lei.

Citeste si: VIDEO| Maria, gravida care a supraviețuit în mod miraculos accidentului de la Iași, face mărturisiri emoționante: „M-am născut a doua oară!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI