Un medic din Sibiu a fost reținut pentru infracțiunea de luare de mitp, după ce a primit diferite sume de bani de la pacienți, alimente și băutură pentru îndeplinirea actelor medicale.
Potrivit Direcției Generale Anticorpuție (DGA), dosarul de luare de mită a fost înregistrat pe data de 29 martie la Parchetul de pe lânhă Tribunalul Sibiu.

Citeste si: Zece șoferi din Maramureș au oferit șpagă pentru modificarea alcoolemiei din etilotest

"În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2022- mai 2022, o persoană, având calitatea de medic în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Sibiu, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical", a arătat sursa citată.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: 3 parlamentari români pentru care nu a fost ridicată imunitatea, în vederea începerii urmăririi penale

Autoritățile au dispus urmărirea penală "in rem” în cazul bărbatului, iar acestea au fost informate pe data de 25 iulie cu privire la noi fapte de corupție.
Pe data de 1 august, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuarea urmăririi sale, iar miercuri, 3 august, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să se aprecieze măsurile preventive ce urmează a fi dispuse în această cauză.

Zece șoferi din Maramureș au oferit șpagă pentru modificarea alcoolemiei 

Șoferii prinși băuți la volan au oferit șpagă între 1000 și 5000 de lei pentru modificarea alcoolemiei de după testare.

Participanții la trafic au oferit bani medicilor de la  Serviciul de Medicină Legală  pentru modificarea alcoolemiei. Polițiștii DGA și procurorii din Maramureș au deschis o anchetă, iar cei zece șoferi au recunoscut acuzațiile aduse și au fost de acord cu pedepsele date.

Citeste si:  O tânără din Satu Mare a fost prinsă de polițiști beată la volan după ce s-a despărțit de logodnic

În cursul perioadei 20.06 – 29.07.2022, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a încheiat un număr de 10 acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații:- F.L. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (10 acte materiale) şi complicitate la luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si