Doctorița Caitlin Bernard ar fi auzit de cazul fetiței de la un coleg din Ohio și ar fi ajutat-o pe copilă să facă întreruperea de sarcină.

Citeste si: Efectele severe ale deciziei Curţii Supreme din SUA: O copilă de 10 ani, victimă a abuzului în Ohio, a fost nevoită să meargă în alt stat pentru avort

Un medic ginecolog a ajutat o fetiță de 10 ani să facă întrerupere de sarcină

De la data de 24 iunie, în Ohio a intrat în vigoare o lege care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină. 

În cazul fetiței de zece ani, sarcina depășise acest termen. În aceste condiții, tânăra a apelat la un medic din Indiana, acolo unde avorturile sunt valabile până la termenul de 21 de săptămâni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Proteste masive în Statele Unite după ce Curtea Supermă a interzis dreptul la avort al femeilor

Medicul este acum cercetat pentru că nu a anunțat autoritățile despre sarcina fetiței: "Avem acest activist pro-avort, care pretinde că este medic şi este renumit pentru că nu a depus rapoartele necesare”, a declarat Todd Rokita la Fox News. 

Joe Biden a citat acest caz în discursul său

Cazul a fost amintit ca o replică la decizia Curţii Supreme. "Zece ani! Violată, însărcinată în şase săptămâni, deja traumatizată şi acum obligată să plece în alt stat!". 

Citeste si: Dreptul la avort împarte lumea-n două

"Această situaţie oribilă a fost cauzată de marxisti, socialişti şi cei de la Casa Albă care pledează pentru o frontieră fără lege”, a declarat procurorul general din Indiana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si