Cuplurile care beneficiau de tratamentele medicului ginecolog se așteptau să primească probele unor donatori anonimi. Totodată, viitoarele mămici nu au fost niciodată informate cine este cu adevărat tatăl biologic al copiilor, potrivit unei investigații citate de  The Guardian.

Jos Beek a fost angajat al spitalul Elisabeth din Leiderdorp, în prezent parte a spitalului Alrijne, între anii 1973 și 1998. Jos Beek a decedat în anul 2019.



Cuplurile tratate de medicul ginecolog se așteptau să fie beneficiarii unor mostre de la donatori anonimi de spermă. Spitalul Alrijne a menționat că Beek nu a dezvăluit nimănui adevărul.

Citeste si: Garda de Mediu Dolj a amendat Complexul Energetic Craiova cu 100.000 de lei. Praful de cărbune acoperise mai multe străzi ale municipiului

Descoperirea a fost făcută în vara lui 2021

Scandalul a pornit după ce o organizație care urmărește părinții biologici pentru cei născuți folosind donații anonime a descoperit o potrivire între ADN-ul lui Beek și 21 de copii ale căror mame au primit tratament la clinica sa între anii 1973 și 1986.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Organizația, cunoscută sub numele de Fiom, a contactat spitalul Alrijne în luna iunie a anului 2021. Ulterior, spitalul a însărcinat un comitet independent cu desfășurarea unei investigații la începutul lunii ianuarie 2022.

Peter Jue, un membru al consiliului administrativ al spitalului, a precizat că nu poate să excludă posibilitatea ca Jos Beek să fie tatăl biologic a unui număr mult mai mare de copii decât cei 21 identificați de Fiom.

Dosarele spitalului din perioada respectivă nu se mai găsesc. Prin urmare, s-a fost făcut un apel către oameni să se prezinte singuri la cabinete pentru a vedea dacă Beek ar avea mai mulți copii decât cazurile cunoscute până în prezent.

Jos Beek este al treilea doctor specializat în tratamente pentru fertilitate din Olanda care a fost descoperit că și-a folosit propriul material seminal în tratamentele pe care le oferea.

Citeste si: VIDEO| În loc să-i ajute cât mai repede pe români să facă faţă valului de scumpiri, politicienii se contrazic când vine vorba de plafonarea preţurilor 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si