Un medic și alți trei angajați au fost reținuți pentru că ar fi vaccinat fictiv 82 de persoane
Un medic și trei angajați ai cabinetului unui medic de familie au fost reținuți după ce ar fi vaccinat fictiv de Covid-19 82 de persoane.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cele patru persoane sunt acuzate de infracțiuni în formă continuată de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
Citeste si: Părinții vor avea zile libere atunci când școala suspendă activititatea din cauza COVID-19
Conform procurorilor, cele patru persoane au hotărât de comun acord să exercite aceste infracțiuni.
Citeste si: Bilanț coronavirus România, azi, 2 mai 2022. Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Aceste conduite, realizate atât în autorat, cât şi în complicitate, au avut scopul de simula cât mai coerent şi realist aplicarea vaccinului, respectiv de a furniza documente cu menţiuni nereale unui număr de 82 de persoane, documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva Covid 19, în condiţiile în care acestor persoane nu li s-a administrat doza unică de vaccin. Persoanele respective nu au fost nici măcar prezente în incinta cabinetului medical individual la data şi ora pretinsei vaccinări, menţionate atât în platforma electronică naţională ca date informatice anume introduse cât şi în actele specifice (adeverinţe de vaccinare) rezultate şi imprimate ca urmare a acestor demersuri", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Procurorii mai spun că persoanele care au fost vaccinate fictiv nu doreau să se imunizeze cu serul, dar aveau nevoie de certificatul verde.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinților pentru supravegherea copiilor atunci când se suspectă activitatea fizică din cauza coronavirusului.
Citeste si: OMS anunță o "epidemie" de obezitate în Europa: 1 din 4 adulți este obez
„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, precum şi pentru părinţii care au în întreţinere copii sau adulţi cu handicap cuprinşi într-o formă de învăţământ, respectiv înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ preuniversitar, inclusiv de educaţie timpurie antepreşcolară”, stipulează proiectul.