Close sidebar
Close sidebar

Un medic și alți trei angajați au fost reținuți pentru că ar fi vaccinat fictiv 82 de persoane

Un medic și trei angajați ai cabinetului unui medic de familie au fost reținuți după ce ar fi vaccinat fictiv de Covid-19 82 de persoane.

Diana Puiu,

Un medic și alți trei angajați au fost reținuți pentru că ar fi vaccinat fictiv 82 de persoane

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cele patru persoane sunt acuzate de infracțiuni în formă continuată de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citeste si: Părinții vor avea zile libere atunci când școala suspendă activititatea din cauza COVID-19

Cele patru persoane au imunizat fictiv 82 de persoane

Conform procurorilor, cele patru persoane au hotărât de comun acord să exercite aceste infracțiuni.

Citeste si: Bilanț coronavirus România, azi, 2 mai 2022. Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Aceste conduite, realizate atât în autorat, cât şi în complicitate, au avut scopul de simula cât mai coerent şi realist aplicarea vaccinului, respectiv de a furniza documente cu menţiuni nereale unui număr de 82 de persoane, documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva Covid 19, în condiţiile în care acestor persoane nu li s-a administrat doza unică de vaccin. Persoanele respective nu au fost nici măcar prezente în incinta cabinetului medical individual la data şi ora pretinsei vaccinări, menţionate atât în platforma electronică naţională ca date informatice anume introduse cât şi în actele specifice

(adeverinţe de vaccinare) rezultate şi imprimate ca urmare a acestor demersuri", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii mai spun că persoanele care au fost vaccinate fictiv nu doreau să se imunizeze cu serul, dar aveau nevoie de certificatul verde.

Părinții vor primi zile libere dacă școala suspendă cursurile din cauza Covid-19

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinților pentru supravegherea copiilor atunci când se suspectă activitatea fizică din cauza coronavirusului.

Citeste si:  OMS anunță o "epidemie" de obezitate în Europa: 1 din 4 adulți este obez

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, precum şi pentru părinţii care au în întreţinere copii sau adulţi cu handicap cuprinşi într-o formă de învăţământ, respectiv înscrişi în cadrul unei unităţi de  învăţământ preuniversitar, inclusiv de educaţie timpurie antepreşcolară”, stipulează proiectul. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI