Arbidol (Umifenovir), este medicamentul care este folosit pentru tratarea pacienților internați la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, dar și la unități medicale din Iași.

Acest medicamentul a fost utilizat, dar nu a avut nici un fel de autorizație de la Agenția Națională a Medicamentului, arată instituția, potrivit Newsweek.

Citeste si: „Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

Un medicament pentru tratarea virusului SARS Cov 2, utilizat la Matei Balș fără autorizație

Unul dintre medicamentele adminitrate pacienților cu coronavirus din România este Arbidol. Deși este interzis în Uniunea Europeană, acesta este menționat într-un protocol aprobat de Ministerul Sănătății. De altfel, atât Adrian Streinu-Cercel, cât și Virgil Musta susțin că medicamentul e bun.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Conducerea Agenției Naționale a Medicamentului afirmă că, pentru Arbidol nu a fost depusă nicio cerere de import, astfel că utilizarea acestuia a fost și este în afara legilor UE.

Medicamentele utilizate în tratamentul pacienților cu COVID-19, care nu sunt autorizate de punere pe piața în Romania, pot fi aduse pe baza unei autorizații de nevoi speciale în acord cu OMS nr.

85/2013 cu modificările și completările ulterioare.

Legat de medicamentul Arbidol (Umifenovir), nu a fost depusă nicio cerere de obținere ANS”, precizează Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), răspunzând la o solicitare a Newsweek România pe această temă.

Citeste si: Bolnavii de covid-19 asimptomatici îşi pierd mai uşor anticorpii decât cei cu simptome

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea medicamentului pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, precizând că Arbidol nu este ”sigur și eficient”

Managerul Institutului ”Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a precizat pentru sursa citată că medicamentul, care a fost o donație, s-a terminat și, în consecință, nu mai este administrat. Streinu-Cercel a precizat însă că, deși nu există studii care să-i ateste eficiența, efectele favorabile au putut fi constatate cu ochiul liber de medici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si