Wilson Sabiiti l-a împușcat mortal marți pe colonelul în retragere Charles Okello Engola, ministru adjunct pentru egalitatea de gen și muncă, în locuința sa din capitala Kampala. Militarul a îndreptat apoi arma spre el însuși și și-a luat viața, potrivit BBC.

Nu este încă clar dacă între cei doi bărbați a avut loc o ceartă. Sabiiti a fost repartizat la serviciul de securitate al ministrului în urmă cu o lună.

Înainte de a se sinucide, unii martori au declarat că l-au văzut pe Sabiiti plimbându-se prin cartier și trăgând în aer.

Un consilier al ministrului, rănit în timpul atacului

Un consilier al ministrului, Ronald Otim, a fost rănit în timpul schimbului de focuri din casă. El primește tratament la Spitalul Mulago din Kampala. Rapoartele inițiale sugerează că o serie de alte persoane ar putea fi rănite, iar videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat localnici care s-au adunat la locul faptei în stare de șoc.

Citește și: Avea 14 ani când și-a împușcat mortal tatăl, mama vitregă și cei trei frați. Acum a primit ce merita

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Colonelul Engola a fost un membru de rang înalt al guvernului și a ocupat anterior funcția de ministru adjunct al apărării. Președintele parlamentului ugandez a confirmat decesul colonelului Engola într-o scurtă declarație în timp ce prezida ședința de dimineață a acestuia.

Un consilier al ministrului, Ronald Otim, a fost rănit în timpul schimbului de focuri din casă.

Un consilier al ministrului, Ronald Otim, a fost rănit în timpul schimbului de focuri din casă.

[Sursa foto: PixaBay]


"În această dimineață am primit vestea tristă că Hon Engola a fost împușcat de garda sa de corp și, după aceea, s-a împușcat singur.
Fie ca sufletul său să se odihnească în pace. Acesta a fost planul lui Dumnezeu. Nu putem schimba nimic", a declarat Anita Among în fața deputaților marți.

Ministrul pentru egalitate de șanse între femei și bărbați, Betty Amongi, se numără printre oficialii guvernamentali  care au ajuns deja la casa lui Engola din Kyanja.
"Paznicul a spus că nu a fost plătit cu 4 milioane de șilingi, a spus că are o femeie însărcinată și că copiii lui nu merg la școală, dar copiii ministrului merg la școală", a declarat un martor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si