Ministerul Apărării Naționale (MApN) continuă recrutarea tinerilor pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

În seria a doua a campaniei de selecţie sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante în 32 judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti.

MApN a prezentat recent că în perioada februarie-aprilie au fost organizate o serie de acțiuni de recrutare, la care au participat peste 6.400 de tineri (20% fete), pe 5.093

de locuri, dar peste 60% au fost respinși în diferite faze.

Salariul mediu net depășește 5.000 de lei și se acordă și alte beneficii.

Angajări în MApN

Angajări în MApN pe salarii de 5.000 lei net

[Sursa foto: Facebook]

Tinerii se pot înscrie în procesul de recrutare până în 3 iunie

Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară după următorul calendar:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

*înscrierea candidaţilor: 7 mai- 3 iunie;
*selecţia candidaţilor: 13 mai- 7 iunie;
*efectuarea examinării medicale în cadrul unităţilor sanitare militare: 20 mai- 14 iunie;
*termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 2 iulie.

Informaţii referitoare la oferta profesională, condiţiile de recrutare, selecţie şi repartiţie pot fi obţinute de la unităţile militare pentru care candidaţii optează sau de la biroul informare recrutare din centrele militare de pe raza localităţii de domiciliu. 

Angajări în MApN

Angajări în MApN

[Sursa foto: Facebook]

Ce salarii se acordă pentru începători în MApN

MapN a prezentat azi veniturile lunare posibil a fi realizate în luna mai 2024 (net: soldă și normă de hrană) ale soldaților/gradaților profesioniști.

Cifrele se bazează pe o simulare care are în vedere aplicarea nivelului maxim al prevederilor OUG nr.26/2024 și care pot fi majorate corespunzător drepturilor salariale acordate în funcție de condițiile individuale în care își desfășoară activitatea.

  • Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării: 4.399 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 3.345 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei
  • Cel mai mare venit lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.765 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.711 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei).
  • Media venitului lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.082 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.082 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

Angajări în MApN

Angajări în MApN

[Sursa foto: Facebook]

La acestea se adaugă drepturile privind norma de echipare, indemnizațiile de transport, de chirie (cu posibilitatea transformării în plata din rată pentru cumpărarea unei locuințe).

De asemenea, sunt de luat în calcul drepturile de detașare, de misiune, decontare transport concediu de odihnă, decontare contravaloare voucher de vacanță, decontare tratament ambulatoriu și servicii medicale etc., specifice instituțiilor din sistemul de apărare națională, ordine publică și securitate națională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si