Ana Birchall, noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, este proprietara unui lingou de aur pe care l-a achizitionat in anul 2011. Politiciana a preferat sa nu treaca in declaratia de avere pretul obiectului, in dreptul caruia a scris ca este conform cu „valoarea de piata”.

Valoarea reala a unui lingou de aur este insa destul de dificil de aproximat, in conditiile in care Ana Birchall nici nu a trecut greutatea acestuia.

Astfel, la bancile din Romania, pretul unui lingou de aur de 24 carate variaza intre 417 lei (2 grame) si 176.652 lei (1 kilogram).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Exista insa si site-uri de specialitate, cum este golddirect.com, unde un lingou de aur de 12,5 kilograme ajunge sa valoreze 2.000.000 lei. Un record in materie s-a inregistrat in 2009, cand o banca din Bucuresti a vandut 4 kilograme de aur sub forma de lingouri, in valoare de 120.000 euro (540.000 lei, la valoarea euro de azi).

Specialistii sustin ca investiriile in aur sunt cele mai sigure, pentru ca acesta nu se devalorizeaza in timp.

In cazul mai sus amintit, romanul a reusit sa-si salveze o suma mare, pentru ca in 2009 a debutat criza econimica in Romania. In acest moment, un gram de aur de 24 k costa, oficial, 161 lei.

In afara de lingoul de aur, Ana Birchall si-a mai trecut in declaratia de avere si bijuterii in valoare de 46.000 euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si