„Un nou incident a avut loc în Pasajul Unirii. De data aceasta, șoferul unei dube a lovit un ventilator din interiorul pasajului și a blocat complet traficul la orele prânzului. Deși Primăria Sectorului 4 susține că de vină pentru accident ar fi fost șoferul, specialiștii în domeniu au o altă părere.”, a spus Christian Sabbagh.

În jurul prânzului, un șofer care traversa Pasajul Unirii din capitală a acroșat cu autoutilitara un ventilator. Surprins de cele întâmplate, pentru că nu văzuse aparatul de ventilație, conducătorul auto s-a dat jos imediat din mașină să vadă ce a lovit.

„Din ce se vede pe filmare, acest conducător auto s-a retras cât mai mult pe partea dreaptă a carosabilului în pasaj, dorind să facă loc celui cu scuterul care vine printre mașini. Din punct de vedere legal, acea mașină avea ce să caute pasaj pentru că știm foarte bine, acesta este un pasaj care a făcut foarte multe victime și este o foarte mare probleme. Deci, din punct de vedere volum înălțime gabarit ș.a.m.d., acest autovehicul, legal, poate să intre în pasaj.”, a spus Sorin Ene, pilot.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Polițiștii au intervenit și l-au amendat pe șofer pentru că nu a putut prezenta agenților permisul de conducere și cartea de identitate. Ulterior, bărbatul a fost îndrumat către biroul de accidente ușoare, pentru ca oamenii legii să stabilească cu exactitate cine se face vinovat de producere a accidentului.

„Acel tub, exact în poziția în care el a fost amplasat, se și vede, conform realității, ia din spațiul în care unele mașini, din punct de vedere legal, pot circula.”, a mai spus Sorin Ene.

Între timp, Primăria Sectorului 4 a capitalei s-a grăbit să dea propriul verdict.

„Ventilatorul automat urmează să fie înlocuit pe cheltuiala persoanei responsabile de avarierea acestuia. Precizăm faptul că în toate evenimentele rutiere petrecute în ultimii ani în interiorul Pasajului Unirii, nu au fost cauzate de erori de construire a obiectivului, ci, în mod exclusiv, de nerespectare legislației rutiere.”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4.

În replică, șoferul spune că aerul condiționat nu era semnalizat corespunzător. Specialiștii în domeniu atrag atenția că urmările acestui accident ar fi putut fi tragice.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

”Acesta a fost un caz fericit pentru că s-a întâmplat la viteză foarte mică, dar, să ne imaginăm dacă s-ar fi întâmplat aceeași situație la viteză mai mare, să spunem 50 de kilometri la oră viteza legală...

păi acel tub de ventilație sa-ar putea să creeze și să producă un accident cu siguranță în care puteau exista și victime.”, a concluzionat Sorin Ene.

În urmă cu doi ani, o persoană a murit iar alte 21 de persoane au fost rănite după ce un autocar cu 50 de turiști a intrat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii. Acest tragic accident a stârnit o întreagă dezbatere în spațiul public legată de faptul că limitatorul de înălțime nu ar trebui să fie unul care să producă accidente grave, ci unul de semnalizare. Ulterior, la intrarea în pasaj au fost amplasate alte avertizoare de înălțime care doar produc zgomot.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si