Cel puțin 52 de persoane au fost ucise și peste 130 au fost rănite, vineri, într-un atac sinucigaș la o adunare religioasă din Pakistan.

Atentatul a avut loc de sărbătoarea care marchează ziua de naștere a profetului Mahomed, potrivit Gulf Today.

Citește și: VIDEO. Atac armat în Rotterdam: trei persoane au murit

Explozia s-a produs în provincia Balochistan din Pakistan, au declarat oficialii din domeniul sănătății și poliția.

Niciun grup militant nu a revendicat până acum explozia devastatoare care vine pe fondul unui val de atacuri revendicate de grupări din vestul țării.

Atentat sinucigaș în Pakistan

„Atentatorul a detonat bomba în apropierea vehiculului superintendentului adjunct al poliției”, a declarat pentru Reuters inspectorul general adjunct al poliției, Munir Ahmed.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acesta a adăugat că explozia a avut loc în apropierea unei moschei unde oamenii se adunau pentru o procesiune pentru a marca ziua de naștere a lui Mohamed.

Prim-ministrul pakistanez Anwaarul Haq Kakar a denunţat ferm explozia de la Mastung, afirmând că guvernul este hotărât să elimine terorismul din ţară, a informat Radio Pakistan.

La rândul său, președintele Arif Alvi și-a exprimat durerea și întristarea profundă pentru moartea oamenilor nevinovați și a cerut autorităților în cauză să le ofere cel mai bun tratament medical posibil răniților.

Ministrul interimar de Interne, Sarfraz Ahmed Bugti, a condamnat ferm explozia. Afirmând că „teroriștii nu au credință sau religie”, Bugti a afirmat că toate resursele au fost folosite în timpul operațiunii de salvare.

El a adăugat că niciun efort nu va fi cruțat în tratarea răniților și că elementele teroriste nu merită nicio concesie, informează Dawn.com.

Atentat sinucigaș în Pakistan

Atentat sinucigaș în Pakistan

[Sursa foto: Twitter]

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si