Un nou azil al groazei a fost descoperit în Voluntari. Administratorii centrului au fost reținuți și sunt acuzați de folosirea unor acte false pentru a primi autorizații de funcționare. Condițiile în care funcționa erau improprii.

Mâncare insuficientă, medicaţia nu era oferită cu regularitate

În urma controalelor, s-a constatat că în unitate condițiile erau improprii, iar bătrânii stăteau în condiții inumane și aveau parte de un tratament nepotrivit.

Mâncarea pe care o ofereau era insuficientă, nepotrivită. Era cumpărată de la unităţi din oraş, sau adeseori ”încropită” de angajaţii centrului. 

Persoanele cazate în unitate erau într-un real pericol. Tratamentele medicale nu erau respectate. Spre exemplu, medicaţia nu era oferită beneficiarilor cu regularitate şi era administrată de persoane fără niciun fel de pregătire.

Administratorii centrului au fost reținuți

Administratorii centrului au fost reținuți

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Azilele groazei. Tot ce trebuie să știi despre cazul care a revoltat întreaga Românie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”În realitate, serviciile medicale ar fi fost inexistente, mâncarea oferită beneficiarilor (insuficientă, necorespunzătoare din punct de vedere nutritiv, neadaptată afecţiunilor acestora) ar fi fost achiziţionată gata preparată din magazin (mici cu cartofi prăjiţi, pui cu cartofi prăjiţi, etc.) sau ar fi fost ”încropită” de angajaţii centrului din ce aveau la dispoziţie, iar tratamentul medical, ce nu se administra cu regularitate, ar fi fost administrat beneficiarilor de persoane care nu ar fi avut pregătire medicală”, arată DNA.

În timpul controlului, mai mulți beneficiari au fost cazați la un hotel

Pentru a evita organele de anchetă, mai mulți beneficiari ai centrului au fost cazați la un hotel pe durata controlului. Apoi au fost plimbați cu mașinile și duși în parcarea unui supermarket unde au fost nevoiți să aștepte.

Cei care au fost duși la hotel nu ar fi îndeplinit condiţiile de admisibilitate în centru, aspect supus controlului.

Administratorii centrului au fost reținuți

Administratorii centrului au fost reținuți

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Scandalul azilelor groazei: Dezvăluiri cutremurătoare din spatele „lagărelor” pentru muribunzi

”După ce, la data de 11 octombrie 2023, inspectorii sociali ar fi suspendat activitatea centrului ca urmare a deficienţelor constatate, inculpaţii ar fi mutat beneficiarii într-o altă locaţie în care şi-ar fi continuat activitatea deşi pentru acest serviciu nu ar fi existat licenţă, raportând autorităţilor că beneficiarii ar fi fost preluaţi de familii”, a mai transmis DNA.

Administratorii centrului au fost reținuți

DNA anunţat că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a doi administratori ai centrului. În cursul zilei de vineri, cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si