Un bărbat de 34 de ani, din București, a fost confirmat cu variola maimuței și se află în izolare. Până în acest moment, 47 de pacienți au fost diagnosticați cu variola maimuței, iar 25 de persoane au fost vaccinate împotriva acesteia.

Citește și: Vaccinul împotriva variolei maimuței are o protecție de 78%

Vaccinul împotriva variolei maimuței are o protecție de 78%

Conform autorităților britanice, o singură doză din vaccinul împotriva variolei maimuței poate oferi o protecție de 78% contra viruslui.

Numărul cazurilor de variola maimuței a rămas relativ mic, însă Organizația Mondială a Sănătății continuă să clasifice acest virus drept o urgență sanitară. O singură doză a vaccinului oferă protecție de 78% la 14 zile după administrare. Peste 80.000 de cazuri au fost confirmate în întreaga lume.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și:  Două noi cazuri de variola maimuţei în România

Ministerul Sănătății a confirmat, în noiembrie,  noi cazuri de infecție cu variola maimuței în România. Este vorba despre 2 bărbaţi cu vârste între 21 şi 30 de ani, din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Starea lor de sănătate este bună, iar în prezent se află în izolare.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 45 de pacienţi.

Citește și:   Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Ce au anunțat autoritățile

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”,    informează, miercuri după-amiază, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Citește și: Mai multe focare de varicelă au fost descoperite în școlile și grădinițile din Gorj


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si