Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat, vineri, în Giurgiu, anunță Ministerul Sănătății.
Este vorba de un bărbat de 51 de ani. Starea de sănătate a bărbatului este stabilă și se află în izolare la domiciliu. Numărul cazurilor de variola maimuței a ajuns la 21, în România.

Citeste si: Experții au declanșat "codul roșu" pentru variola maimuței

Experții au declanșat codul roșu pentru variola maimuței

Experții încep să tragă un semnal de alarmă, asta pentru că nu numai în trei luni cazurile au crescut la aproape 17.000 de infectări. Boala este răspândită în 74 de țări.
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul  Organizației Mondiale a Sănătății, urmează să declare  „urgenţă sanitară publică de interes internaţional”.

Citeste si:  Directorul OMS solicită evitarea discriminării în cazul pacienţilor cu variola maimuţei: "Stigmatizarea şi discriminarea pot fi la fel de periculoase ca orice virus”

Cele mai multe cazuri sunt identificate în Spania, unde s-au înregistrat 2.835 de infectări. În România au fost depistate 20 de cazuri. „Ca şi în cazul pandemiei (de COVID-19, n.red.), reacţia OMS este tardivă, iar efectele acestei decizii în practică vor fi probabil modeste. Pentru că, de fapt, se bazează pe un set de recomandări către state, nu pe obligativitatea implementării unor măsuri de combatere a transmiterii virusului variolei maimuţei” , consideră

expertul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Alte două cazuri de infectare cu virusul Marburg au fost identificate în Ghana

Alte două cazuri de infectare cu virusul Marburg au fost identificate în Ghana

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat miercuri, 27 iulie, alte  două cazuri de virus Marburg  în Ghana.

Acest virus se transmite de la liliac la om și se transmite prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor infectate sau cu suprafețe.

Citeste si:  Afecțiunile care rămân după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

La începutul lunii iulie, autoritățile din Ghana au confirmat că primele cazuri mortale confirmate cu acest virus fac parte din familia virusului care provoacă și Ebola.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si