Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis pentru ziua de miercuri, o atenționare de cod galben de ploi torențiale, valabilă între orele 10:00 și 22:00.

Citeste si: După caniculă, vin ploile: Cod portocaliu de furtuni în 23 de județe din țară

Transilvania, Maramureş, Moldova și nordul Munteniei sub avertizare de cod galben

Miercuri, între orele 10:00-22:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Se vor manifesta averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 de litri pe metru pătrat și izolat 40-45 de litri pe metru pătrat. 

Cod galben de ploi torențiale în , în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei, precum şi la munte
Harta județelor aflate sub cod galben de ploi torențiale[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Inundațiile au făcut prăpăd în țară: Au distrus tot ce au găsit în cale

Muntenia: Instabilitate atmosferică accentuată

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia.

Temporar, vor exista intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55-65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70-80 km/h.

Cod galben de ploi torențiale în , în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei, precum şi la munte
Temperatura resimțită miercuri, 21 iulie 2021[Sursa foto: meteoromania.ro]

Citeste si: Inundații în Sinaia. Un pârâu a ieșit din matcă

Prognoză specială pentru Capitală

În București, instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de cea notmală acestei perioade a anului, apropriată valorii de 30 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo august 2021: Cum va fi vremea la mare şi în restul ţării?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si