”În ziua de 22.02.2023, 08:25:59 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 15 km”, anunţă Institutul pentru Fizica Pământului.

Un nou cutremur a avut loc în Gorj

Seismul a avut loc la 104 km SV de Sibiu, 108km NV de Craiova, 140km V de Pitesti, 163km SE de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 181km SE de Arad, 199km V de Brasov, 215km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 227km V de Ploiesti. 

Citește și: România, pregătiri temeinice în caz de cutremur. Ce măsuri a luat Guvernul?

Săptămâna trecută au avut loc două cutremure cu magnitudinea peste 5, în județul Gorj. Acestea au fost urmate de 810 replici, 240 având magnitudinea cuprinsă între 1.5 şi 2. 171.

Locuitorii din Gorj, tot mai speriați din cauza cutremurelor din zonă

Situația critică din urma cutremurelor din Gorj i-a făcut pe locuitori să se teamă de noi cutremure mai puternice. Mărturii în exclusivitate pentru stirikanald.ro din partea locuitorilor din Gorj.

Citește și: Turcia, cutremurată din nou

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Cele două cutremure, în special cel de 5,7 s-a simțit destul de rău. De exemplu, pe raza comunei Arcani avem pagube uriașe. Case fisurate, tavane căzute, coșuri de fum prăbușite ”, a explicat Alexandra Richter, localnică în comuna Arcani.

Mai mult, aceasta a povestit că nu știe la ce să se mai aștepte în viitor. 

”Nu știm la ce să ne mai așteptăm. Nu

avem răspunsuri clare și concrete nici măcar de la specialiști ”, a spus Alexandra Richter.

Sediile instituțiilor au fost avariate

O altă localnică povestește că inițial nu au fost urmări, însă mai apoi pereții au început să se crape și să cadă. ”În primă fază nu au fost urmări, însă la cel de 5,6 grade coșurile de pe blocurile din strada Lujerului au fost afectate, au căzut, pereții blocurilor s-au crăpat, unele zone au avut tencuiala spartă”, a explicat Roxana Scurtu.

Citește și: VIDEO- O grădiniță din Târgu Jiu impune semnarea declarațiilor pe proprie răspundere: părinții trebuie să-și asume riscul unui cutremur

Primăria a fost afectată, sala de consiliu, coșurile, Biserica Sfinții apostoli Petru și Pavel a fost afectată destul de urât la rezistență. După cel de-al doilea cutremur de 5, cele de 4,3-4,8 s-au simțit și evident au avut urmări pe centru, clădirile noi de la CEC au fost afectate, blocurile din zona 9 Mai la fel afectate”, a adăugat localnica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si