Un nou cutremur a avut loc în România, joi, 7 martie 2024. Potrivit INFP, seismul a avut loc la ora 16:39:48 (ora locală a României) și s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău.

Orașele în care a fost resimțit cutremurul de joi

Acesta a fost unul slab, având magnitudinea de 3.1 ml și s-a produs la adâncimea de 100.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

- 42km NV de Buzău

- 53km NE de Ploiești

- 68km SE de Brașov

- 73km SV de Focșani,

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- 73km SE de Sfântu-Gheorghe

- 87km NE de Târgoviște

Cutremur România 2024

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Lacrimi de durere pentru Geanina! Mama ei vrea ca vinovatul să fie închis :”Fiica mea putrezește, iar șoferul e bine-mersi”

Val de cutremure în România

Miercuri dimineață, la ora locală 5:12, în zona seismică Vrancea a avut loc un alt seism.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 43 km vest de Focşani, 54 km nord de Buzău, 72 km est de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov şi 89 km nord-est de Ploieşti.

Cutremur România 2024

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Florin Vasilică, prima reacție după ce a ieșit din operația dificilă: ”Vă mulțumesc că existați”

Acesta este al treilea din ultimele zile din România, cel mai mare având o magnitudine de 3,9 grade.

Și pe data de 5 martie, la ora locală 15:12, tot în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea a avut loc un seism. Un cutremur a avut loc și în ziua de 04 martie 2024 la ora 03:47:51 (ora locală a României) tot în zona Vrancea.  

Directorul Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica a dat asigurări că țara nu va fi afectată de un cutremur de aceeași magnitudine cu cel din 1977 până în anul 2040. 

"Am făcut o istorie a cutremurelor de-a lungul timpului. Primul cutremur, în 1599, în timpul lui Mihai Viteazul, culmea, a avut loc în ziua de 4 martie şi, după aceea, o serie întreagă de date. Ce am constatat? Noi vorbim că la 40 de ani se va produce cutremur. Se vede că au fost cutremure în 1940 şi în 1977. Deci, s-au produs aceste două cutremure. Întorcându-ne în timp avem 1802- 1838, marele cutremur care a dărâmat Spitalul Colţea, tot aşa, la 37 de ani. Între aceste grupe, la 70 de ani, 80 de ani, se produc aceste cutremure. De aceea, afirm că un astfel de cutremur, de tăria celui din 1977, nu va fi înainte de 2040. Dar, încerc să spun cât mai puţin acest lucru, pentru ca administraţiile să înţeleagă că trebuie să facem ceva", a explicat acesta în cadrul unei dezbateri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si