Rujeola a răpit încă un copil nevaccinat. Boala, considerată de mulți banală, reprezintă un adevărat pericol. 

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la importanța vaccinării împotriva rujeolei.

Citește și: Un preot caterisit și actualul paroh dintr-o comună din Iași au iscat un scandal, în cimitir! Enoriașii sunt revoltați: "M-au scos cei de la pază cu forța afară"

vaccin

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă

[Sursa foto: istockphotos]

Încă un copil nevaccinat a decedat din cauza rujeolei. Avertismentul doctorului Mihai Craiu

În acest an, în România, statisticile cu privire la numărul îmbolnăvirilor de rujeolă sunt îngrijorătoare. Datele arată că au fost raportate 16.000 de cazuri. Între acestea, din păcate, se numără și decese.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ultimul deces raportat din cauza rujeolei a fost în cazul unui copil nevaccinat.

Dr. Mihai Craiu avertizează că rujeola este o boală periculoasă, ci nu una banală, cum consideră majoritatea. Doctorul îndeamnă părinții să își vaccineze micuții pentru a preveni apariția bolii care poate ucide.

Citește și: Imagini șocante cu roboții care ar putea să facă oamenilor operația de transplant de cap! Creierul ar putea trăi sute de ani! Care este opinia experților

vaccin

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă: "Nu este o boală banală"

[Sursa foto: istockphotos]

"Acum când a fost raportat un nou deces prin rujeolă, la un copil nevaccinat, în țara noastră (link in comentarii) și când ne îndreptăm către 16.000 cazuri în ultimul an, conform datelor oficiale (sau 4773 conform unui update până la data de 7 mai, al Organizației Mondiale a Sănatății, prezentat acum o oră în sesiunea plenară la ESPID- vezi imaginea) este cazul să ascultăm vocea specialiștilor.

Rujeola NU este o boală banală cu febră. Din cei peste 1000 copiii internați în clinica de pediatrie a Institutului Național Matei Balș, un sfert au avut forme de severitate mare și doar două treimi din pacienți au avut forme ușoare.  Dragi părinți, dacă aveți un copil nevaccinat MMR/ROR este prudent să recuperați vaccinarea.  Decizia vă aparține, dar ar fi bine să discutați, din nou, cu un medic despre riscurile actuale în România", a declarat dr. Mihai Craiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si