Close sidebar
Close sidebar

Un nou focar de infecție în România. Sunt afectați tineri și copii

Un focar de coronavirus a izbucnit într-un centru din Vrancea unde sunt internaţi copii şi tineri infectaţi cu HIV.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Din primele informaţii, 5 salariaţi şi 8 beneficiari ai centrului au fost despistaţi cu COVID-19, întâmplător, după ce o persoană asistată a mers la spital cu o altă problemă de sănătate, i s-a făcut test pentru coronavirus şi a ieşit pozitiv, ceea ce a determinat declanşarea anchetei epidemiologice.

Citeste si: Rafila: „S-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie”

Focarul a izbucnit la Centrul Sfânta Maria din comuna vrânceană Goleşti, instituţie care asigură protecţie socială unor persoane infectate cu HIV şi aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Totul s-a aflat întâmplător când o persoană internată în centru a ajuns la Spitalul Judeţean Focşani din cauza unor ganglioni inflamaţi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Alte două decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.207

A fost testată, iar rezultatul a arătat că este infectată cu noul coronavirus. Imediat, s-a trecut la testarea persoanelor din centru, asistaţi şi personal de îngrijire.

Aproape 30 de persoane au fost testate, iar infectate cu noul coronavirus au ieşit 5 persoane angajate cât şi 8 tineri, beneficiari ai centrului.

Citeste si: Prima țară din Europa liberă de coronavirus

Toţi bolnavii sunt asimptomatici, însă au fost internaţi în spital, atât la Adjud, cât şi la Spitalul Judeţean Focşani.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmând a se stabili cum a intrat coronavirusul în acest centru.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI