Flăcările au reapărut într-o zonă împădurită din Potamia, aproape de zona în care a avut loc incendiul de săptămâna trecută.

185 de pompieri au ajuns la fața locului cu 38 de mașini de stingere. Mai mulți voluntari au participat la stingerea focului.

Două avioane, dar și trei elicoptere cu apă au intervenit pentru stingerea flăcărilor. După câteva ore flăcările au fost aduse sub control, dar cu riscul ca un alt incendiu să reapară.

Citeste si: Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. La ce să vă așteptați

Focul a fost controlat în timpul nopţii pe parte terestră de foarte mulţi voluntari şi de câţiva pompieri. În această dimineaţă (n.r. sâmbătă dimineață), la 06:25, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două zile, au început să intervină şi pe parte aeriană, atât elicoptere, cât şi avioane. Nu sunt afectate localităţile, focul nu se apropie de localităţi, ci se întinde doar pe zona forestieră, în pădure ”, a precizat Dan Drăgan, reprezentantul comunităţii Forum Thassos, pe Facebook, potrivit Libertatea

incendiu thassos

S-au reaprins flăcările pe Insula Thassos.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

Incendiu puternic în Thassos. Mulți români se află pe această insulă grecească

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri seara pe insula grecească Thassos, unde foarte mulți români își petrec concediul în această vară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, joi, că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria, unde s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei.

Ministerul recomandă  cetăţenilor români care se află în Insula Thassos  să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Citeste si: Incendiu Thassos august 2022: Ce zone sunt afectate?

incendiu thassos

S-au reaprins flăcările pe Insula Thassos.

[Sursa foto: Google Maps]

Incendiul a izbucnit în  pădurea din Potamia  din zona de est a insulei Thassos. Românii au semnalat în cursul nopții și joi dimineața, pe rețelele de socializare imagini cu flăcările și fumul intens degajat de incendiu.

Întreaga comunitate locală, cât și autoritățile sunt mobilizate  pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta.

"Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, vă rugăm să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate", spun cei de pe grupul Forum Thassos.

Citeste si: Incendiu în Thassos, insula preferată de români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si