"Noul laborator dispune de o linie completă de extracţie automată şi manuală a acizilor nucleici precum şi amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500.000 de lei fiind achiziţionată în totalitate din fondurile Ministerului Sănătăţii. În plus, laboratorul dispune şi de o linie completă dată în comodat de către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Timişoara.
Citeste si: SCANDAL în cazul Caracal! Bunicul Luizei Melencu îl desființează pe Alexandru Cumpănașu: ”Un profitor al sistemului, pe care l-a interesat numai imaginea lui!”
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi, cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.
Testele pentru determinarea infecţiei cu coronavirus vor fi efectuate pacienţilor care se încadrează în criteriile de testare şi definiţia de caz actualizată precum şi personalului medical.
Citeste si: Amenzi în starea de alertă. Pentru ce pot fi sancționați românii
După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită şi pentru detecţia altor tipuri de viruşi (virusul HIV, virusul hepatic, etc).
În acest moment, la Timişoara, teste pentru COVID-19 se mai fac la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” şi la Spitalul Municipal Timişoara. Se prelucrează aproximativ 500 de probe pe zi.