Close sidebar
Close sidebar

Un nou program malware folosit pentru furtul informațiilor vizează conturile de Facebook

A fost descoperit un nou program malware, scris în PHP, care vizează furtul de informații de pe rețelele de socializare.

Diana Puiu,

Un nou program malware folosit pentru furtul informațiilor vizează conturile de Facebook

[Sursa foto: fib.im]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O nouă campanie de psihisng Ducktail răspândește un malware de Windows nou, scris în PHP, sustrage informații de pe conturile de Facebook, date din browsere și portofele virtuale. Cei care doresc să fure informațiile se folosesc de jocuri, fișiere de subtitrare sau videoclipuri pentru adulți.

Citeste si: O femeie a fost păcălită de un fals astronaut. Ce sumă de bani a scos din buzunar pentru a-și aduce iubitul acasă

La ce trebuie să fie atenți utilizatorii de Facebook

”Utilizatorii de internet trebuie să fie extrem de atenți când vine vorba de mesaje instantanee pe LinkedIn și alte platforme de mesagerie de afaceri.

InMail-urile și mesajele similare sunt adesea la fel de frecvent folosite ca și e-mailurile standard și pot fi trimise și primite în orice moment, așa că este important să fiți la fel de precaut cu acestea ca și cu potențialele e-mailuri de phishing, mai ales dacă cuprind solicitări de descărcare de fișiere.

Citeste si: Circulă mesaje false în numele Jandarmeriei. Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de mesaj

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Acest malware foarte inteligent poate sustrage o mulțime de informații foarte rapid și operatorii își aleg țintele cu atenție, furând informații din browserele acestora, o categorie țintă preferată fiind datele asociate cu conturile de Facebook care gestionează în cadrul companiei victimă partea de marketing, publicitate

și social media. Acest lucru poate duce atât la prejudicii financiare, cât și de reputație.", spune Jake Moore, Global Cyber Security Advisor.

Circulă mesaje false în numele Jandarmeriei. Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de mesaj

Mulți români primesc mesaje în care sunt acuzați, în numele jandarmilor, de pornografie cibernetică. Românii trec printr-o altfel de înșelătorie, de această dată cu mesaje din partea  Jandarmeriei Române.  Cetățenii sunt anunțați că trebuie să răspundă în 72 de ore, în caz contrar, vor fi arestați. 

Citeste si:  O nouă înșelătorie în România. Anunțul a fost făcut de Poliția Română

"În continuare, cetățenii ne transmit înștiințări cu privire la primirea unor mesaje de tip SCAM, transmise în numele conducerii Jandarmeriei Române. Este vorba de o campanie de tip SCAM din partea unor persoane rău intenționate", informează, miercuri, Jandarmeria. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI