Din luna Martie, elevii Liceului Tehnologic ”Paul Bujor” din Berești nu mai vin cu pachet de acasă și asta pentru că, în pauza mare, primesc un sandviwich dar și câte un fruct. Pentru unii dintre copii, care provin medii defavorizate, această gustare înlocuiește o masă pe care părinții nu-și permit să le-o asigure.

Deputații au votat adoptarea proiectului de lege

Deputații au votat un proiect de lege care prevede acordarea unei mese calde și în liceele profesionale. În acest caz banii ar trebui să vină de la bugetele locale.

Citeste si: Incendiu la o navă cargo, în Portul Midia. Echipajul nu se află la bord

Carmen Constantin, director Liceul Tehnologic Berești: "Se adresează îndeosebi copiilor care provin din mediul defavorizat, din familii cu o stare materială precară, care nu și-ar permite să asigure acel pachet necesar elevilor pe perioada programului școlar. Poate să reducă abandonul școlar, destul de prezent în cazul tinerilor care provin din medii defavorizate."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 8 aprilie 2022, în România. Peste 1.700 de noi cazuri de COVID

La Berești, toți cei 550 de elevi care învață la Liceul Tehnologic primesc pachet de la școală. Cati are 17 ani și este în clasa a X-a. Tânăra face zilnic naveta, câte 25 de kilometri dus-întors, ca să ajungă la ore. Sunt zile în care nu are timp să-și pregătească pachet, iar în altele părinții nu au de unde să-i dea bani.

Unitățile de învățământ trebuie să amenajeze o sală de mese

Pentru a putea oferi copiilor o masă caldă, unitățile de învățământ trebuie să amenajeze o sală de mese, la care visează și autoritățile din Berești.

Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Mihai Bejan, primar Berești: "Există posibilitatea de a primi și masă caldă în condițiile în care există un spațiu amenajat în cadrul școlii. Fiind un proiect pilot și desfășurându-se de puțin timp nu a existat posibilitatea amenajării, dar ne dorim pe viitor."

Citeste si: Protest anunțat sâmbătă, în fața Ministerului de Interne, în semn de solidaritate pentru jurnalista Emilia Șercan

Peste 68.000 de elevi din 150 de școli din țară primesc deja o masă caldă și se caută soluții pentru extinderea acestui proiect.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si