Close sidebar
Close sidebar

Un nou scandal cu Ministerul Sănătății. Valeriu Gheorghiță: "Niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit banii de două luni"

Un nou scandal are în centru Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. De data aceasta, coordonatorul campaniei de vaccinare acuză că medicii din centrele de vaccinare nu sunt plătiți la timp.

Razvan Ilie,

Coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni la Digi24 că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

" Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Femeia din Danemarca decedată după vaccinul AstraZeneca a prezentat "simptome neobișnuite"

Medicii vor să se retragă de la vaccinare

Coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit și că oamenii ar putea să renunțe să mai ia parte la campania de vaccinare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut", a mai spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Citeste si: Ședință de urgență la Ministerul Sănătății în criza COVID. Ce decizii s-au luat

Etapa a 3-a a vaccinării a început luni în țară

Campania de vacccinare din România intră de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, care va fi deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

În localităţile cu rata de infectare de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, va începe vaccinarea propriu-zisă a persoanelor care s-au programat deja. Pentru restul localităților, vor fi alcătuite liste de așteptare. Oamenii se pot înscrie pe platforma națională de vaccinare sau prin intermediul call-center-ului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI