"Europa nu are hotărârea de a adopta reformele necesare precum crearea unei uniuni bancare care să implice garantarea comună a depozitelor bancare şi, de asemenea, îi lipseşte solidaritatea transfrontalier", a apreciat miercuri Joseph Stiglitz, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, potrivit dcnews.ro.

„Va mai exista o zonă euro peste 10 ani, însă întrebarea este cum. Este foarte puţin probabil că ea va mai avea 19 state membre.

Este dificil să spunem cine va mai face parte”, a spus Stiglitz.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Populaţia Italiei este din ce în ce mai dezamăgită de euro. Italienii încep să conştientizeze că Italia nu funcţionează în interiorul zonei euro”, a adăugat Stiglitz.

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie susţine că Germania a acceptat deja ideea că Grecia va ieşi din zona euro, subliniind că în trecut el a sfătuit atât Grecia, cât şi Portugalia, să iasă din zona euro.
În opinia lui Stiglitz, de vină ar fi politica de austeritate promovată de Germania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si