Românii trebuie să fie atenți la veștile care par prea bune pentru a fi adevărate! În loc de primă, se vor alege cu date furate, dar și conturi golite

Cum procedează infractorii?

Infractorii cibernetici anunță românii printr-un SMS de faptul că vor primi 400 de lei, cu ocazia aniversării companiei la care lucrează. Persoanele care dau click riscă să pice pradă hackerilor, ajungând să piardă tot ce au în cont, potrivit Digi24.ro.  

Citește și: VIDEO- Mafia românească îi sperie pe americani. „România se poate lăuda că este pe primul loc în ceea ce privește infractorii”

O nouă înșelăciune în mediul online vizează românii

O nouă înșelăciune în mediul online vizează românii

[Sursa foto: istock]

Atașat, în SMS, se găsesc link-uri pe care le accesăm, dar și numere de telefon la care sunăm pentru a revendica suma. Atunci când dăm click sau sunăm la numărul respectiv, rămânem fără date bancare și ne putem trezi cu o factură mare de la compania de telefonie. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În acest caz este greu să se identifice hackerii. Aceștia folosesc conturi criptate pentru a pierde urma banilor.

Sfatul specialiștilor este acela de a nu da click pe link-uri. În cazul în care ne pierdem datele bancare, este recomandat să sunăm de urgență la bancă!

Sute de oameni păcăliți, după ce au primit acest mesaj

Mai mulți români au reclamat că au primit un mesaj de la 1762. Acestora li se transmite faptul că au câștigat un cadou în valoare de 400 de lei „în cinstea zilei de naștere a companiei”.

Citește și: Escrocheria care te lasă fără bani! Sute de oameni au fost păcăliți, după ce au primit acest mesaj. „Periculos. Vor să atragă oamenii în capcană''

Sute de oameni păcăliți, după ce au primit acest mesaj

Sute de oameni păcăliți, după ce au primit acest mesaj

[Sursa foto: istock]

Ulterior, românii sunt direcționați să sune la alt număr de telefon, cu scopul de a intra în posesia premiului. Persoanele care apelează  numărul 0312295618 pot fi păcăliți să cumpere diferite produse pentru a beneficia de reducerea promisă în mesaj.

„Periculos. Vor să atragă oamenii în capcană, trimit permanent sms, suna, cer coduri. Sper ca Poliția să îi oprească”, a transmis o persoană care a primit acest gen de mesaj de la numărul 1762.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si