Close sidebar
Close sidebar

Un nou tratament cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19

Compania americană de biotehnologie, Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19, ca tratament preventiv, în urma unui studiu clinic care a arătat că reduce riscul infecțiilor simptomatice în gospodăriile cu o persoană bolnavă.

Andreea Bolocan,

Un nou tratament COVID-19 [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, a protejat contactele persoanelor infectate de expunerea la SARS-CoV-2, oferind o protecţie de 72% faţă de infecţiile simptomatice, în prima săptămână, şi de 93% ulterior, potrivit studiului clinic publicat de companie.

Compania americană Regeneron a mai într-un studiu separat, faptul că tratamentul a redus riscul general de progresie către Covid-19 simptomatic cu 31% şi cu 76% după a treia zi.

Regeneron a căzut de comun acord cu compania elveţiană Roche şi cu fabrica sa de biotehnologie din San Francisco fabricarea a circa 2 milioane de doze de tratament pe an.

Citeste si: Raed Arafat, veste cumplită despre criza de la ATI din București

REGEN-COV a fost aprobat în SUA

Tratamentul REGEN-COV a fost deja aprobat în SUA, dar doar pentru utilizarea în regim de urgenţă pentru pacienţii cu forme uşoare şi moderate de Covid-19, iar companiile speră ca cele mai recente studii clinice să convingă autorităţile de reglementare să extindă distribuirea tratamentului.

”Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare în masă, în special a persoanelor cu risc mare de infectare”, a spus Myron Cohen, care conduce activităţile legate de anticorpii monoclonali laReţeaua de Prevenţia a Covid, sponsorizată de Institutul Naţional pentru Sănătate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Coronavirus [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tulpina britanică a coronavirusului a pus stăpânire pe o întreagă țară. Tot mai mulți tineri sunt spitalizați

Regeneron a făcut un alt studiu, separat de cel inițial și a declarat că acest tratament a redus riscul infecţiei simptomatice şi a ajutat la reducerea aproape la jumătate a numărului de săptămâni în care pacienţii au avut simptome, încărcătura virală fiind redusă cu peste 90%.

Tratamentul REGEN-COV poate fi folosit doar pentru testare

Această ”combinație” de anticorpi poate fi deja folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite, dar nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-COVID dezvoltată de compania americană Regeneron. Această terapie poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirusul în anumite condiții.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI